2 april 2018 Elfsborg Malmö FF speltips Allsvenskan

Speltips inför GIF Sundsvall – Malmö FF 29/7: Neutraliserat hemmalag

Malmö FF åker upp till Sundsvall med förhoppningen om att verkligen ta tag i taktpinnen i den allsvenska matchen mot Giffarna. Ett neutraliserat hemmalag lär få svårt att skapa hörnor.

GIF Sundsvall och Malmö FF jagar båda viktiga poäng på lördagskvällen, fast i lite olika delar av tabellen. Norrlänningarna är i allra högsta grad indragna i det som blivit en bottenstrid, medan gästerna ångar på i toppen av tabellen.

Efter uttåget i Champions League-kvalet kan Malmö FF nu helt och fullt fokusera på det allsvenska spelet. Det lär innebära bästa elva i så många matcher som möjligt, samtidigt som koncentrationen blir mer påtaglig.

Laget har haft klara problem med defensiven rakt igenom hela säsongen, något som kan skyllas på individuella misstag, dåligt sammansvetsad backlinje och en hel drös med skador, vilket bidragit till en bristande kontinuitet. Det ska också sägas att MFF varit extremt sårbara i omställningsspelet.

Mot Jönköpiing Södra senast hade skåningarna dock rättat till de här bitarna och kunde därigenom äntligen hålla nollan igen. Samtidigt är laget fortsatt kända som ett lag som tar hand om bollinnehavet i matcherna och ser till att föra matchbilden åt den riktning de själva vill.

GIF Sundsvall utan riktig spets

Om det inte hade varit för spelet på Norrporten Arena hade GIF Sundsvall fått oerhört svårt att hänga kvar i svensk fotbolls finrum. Det är uppenbart att laget är en nivå starkare på hemmaplan, men när serieledarna kommer på besök kan vi inte tänka oss annat än att laget ger bort taktpinnen.

Laget tog en urviktig 1-0-vinst hemma mot Halmstad i senaste hemmamatchen, men har samtidigt ett par riktigt tunga resultat i sin hemmarad. 0-4-krossen mot IFK Göteborg väcker inga vidare minnen direkt.

Det stora problemet för Giffarna är avsaknaden av ordentlig spets i offensiven. 13 gjorda mål på 16 matcher är ett facit som talar sitt tydliga språk. Det handlar inte enbart om att personalen – det vill säga anfallsbesättning – är för dåliga. Snarare är det ett systemfel som gör att laget inte har särskilt långa anfall och så mycket spel på offensiv hörna.

Så här långt har Giffarna snittat cirka 3,5 hörnor per match. Vi ser ingen anledning till att det skulle bli högre i den här matchen. Malmö FF lär ta hand om den här matchen spelmässigt – från start.

GIF Sundsvall under 4,5 hörnor spelas till 1,84 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  GIF Sundsvall under 4,5 hörnor
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, lördag 29/7
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 22%
2: 65%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 47%