23 maj 2018 Östersunds IK Sirius speltips Allsvenskan

Speltips inför GIF Sundsvall – Östersunds FK 6/8: Norrlandsderby på schemat

Blickarna riktas mot Norrporten Arena i Sundsvall där det vankas Norrlandsderby. Kan GIF Sundsvall ta viktiga poäng i bottenstriden när topplaget Östersunds FK gästar?

Då är det dags för ett nytt Norrlandsderby – det andra i ordningen den här säsongen. GIF Sundsvall är i stort behov av poäng när Östersunds FK kommer på besök till Norrporten Arena.

Märk väl att hemmalaget har goda minnen från möten med Östersund på hemmaplan. Förra säsongen slog laget till med en riktig kross, 5-0, när Östersund gästade. Känslan den här gången är att utvecklingen för respektive lag gått lite åt olika håll. Giffarna känns tunnare än förra säsongen, medan Östersund onekligen tagit kliv i rätt riktning.

Det som fortsatt är problem för Östersund är lagets instabiliteten och ojämnhet i prestationerna. Ena dagen kan laget slå ut Galatasaray efter en prickfri insats nere i Turkiet, för att bara dagar senare få stryk med 3-0 mot ett stabbigt Djurgården.

Nu väntar dessutom playoff-möte med grekiska PAOK i veckan, varpå det går att undra lite var Östersund har sitt fokus just nu. Norrlandsderbyt kommer i våra ögon perfekt av ett par anledningar. Dels slipper Östersund en lång resa, dels lär derbyt i sig vara motivation och dels är GIF Sundsvall en tämligen enkel motståndare – sett till vad som kunde stått på andra sidan. Därför bör Östersund ha goda möjligheter att vinna.

Spel på målmarknaden

GIF Sundsvall har haft lite oflyt på sistone, med ett sent insläppt mål mot Malmö FF i senaste hemmamatchen och uddamålsförluster mot topplagen Sirius och Djurgården efter uppehållet. Å andra sidan är laget inte bättre än vad tabellpositionen, 13:e plats, säger.

Som neutrala åskådare har vi goda förhoppningar om en underhållande historia här. Norrlandsderbyna tidigare har haft en tendens att bli fartfyllda och bjuda på en hel del mål – till skillnad från andra derbyn som lätt blir tillknäppta.

4-0, 3-1, 4-0, 5-0 och 2-1 är resultaten i lagens senaste inbördes möten. Nu känns det som att Giffarna är svagare offensivt än tidigare, men en öppen matchbild åt båda håll och ett taggat hemmalag lär tala för en del mål trots allt.

Över 2,5 mål spelas till 2,00 gånger pengarna hos Nordicbet.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  15:00, söndag 6/8
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 28%
2: 44%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 52%