Speltips inför Gilles Muller – Marin Cilic 12/7: Motreaktion att vänta?

Simon Pålsson Publicerat: 11 July 2017

Gilles Muller följer upp knallen mot Rafael Nadal med att möta den formtoppade kroaten Marin Cilic i kvartsfinalen. Wimbledon kanske står inför nästa underhållande historia?

Ännu en kvartsfinal i Wimbledon står på schemat. Gilles Muller tar sig an Marin Cilic och här kan vi nog förbereda oss på en riktig smällkaramell. Känslan är åtminstone att matchen har all potential som krävs för att bli någonting värt att minnas.

Det finns dock ett par orosmoment.

Gilles Muller tog sig vidare till kvartsfinal genom att slå ut Rafael Nadal i en fullkomligt galen historia på måndagskvällen. Det var nära att matchen fick avbrytas på grund av att natten närmade sig, men Gilles Muller visade fantastiskt returspel i avgörande set och kunde till slut – efter att ha varit nära flera gånger om – bryta sin spanska motståndare. Setsiffrorna skrevs till 15-13.

Problemet nu är att Gilles Muller troligen kan ha vissa mentala problem att ladda om. Det är inte alldeles för ovanligt att spelare har svårt att komma upp i nivå efter en riktig urladdning. Tidigare i den här turneringen såg vi exempelvis Medvedev följa upp sin vinst mot Wawrinka med att åka ut direkt i nästa omgång.

Fysiskt ska det dock inte vara några problem, då Gilles Muller fått en hel dags vila. Inledningsvis i matchen bör han vara både mentalt och fysiskt påkopplad, men ju längre matchen lider, desto tuffare kan det bli att orka.

Första riktiga värdemätaren nu

Väl framme i kvartsfinalen stöter Marin Cilic på det som får anses vara den första riktiga värdemätaren. Kroaten har haft en gynnsam resa fram till den här matchen, det vågar vi ändå påstå. Likväl har han imponerat stort, med idel 3-0-vinster och ett övertygande spel. Serven fungerar väldigt väl på det snabba gräset och baslinjespelet har även det varit starkt.

Philipp Kohlschreber, Floran Mayer, Steve Johnson och Roberto Bautista Agut har alla passerats utan problem. Det är motståndare som kan streta emot om de får en öppning i matcherna, men Marin Cilic har varit kompromisslös hela vägen.

Gilles Muller kommer dock att utmana Marin Cilic på ett annat sätt. Med ett fantastiskt servande, ett bra nätspel, en fin variation i slagen och sin vänsterhänta fattning kommer han att vara en annan typ av utmaning – den saken är säker. Känslan är dock att Marin Cilic är i väldigt bra slag och att han rättmätigen får gälla som favorit inför matchen.

Det finns risk för 3-0 Cilic – att Muller helt enkelt inte pallar – men risken för åtminstone fyra set är också överhängande. Känslan är att minst något set går till tiebreak, men frågan är om inte spelbolagen överskattar risken för långa set? Så sent som förra månaden spelade de båda en tresetare mot varandra helt utan tiebreak. Därtill tog Muller två set mot Nadal (6-4, 6-4) genom breaks. Cilic å sin sida har breakat åtskilliga gånger rakt igenom hela turneringen.

Under 42,5 game spelas därmed till 1,85 gånger pengarna hos William Hill. Det sitter om det blir en tresetare, men har också goda möjligheter att sitta om matchen går till fyra set. I rollen som neutral åskådare vore det dock inte helt fel om vi får se ytterligare en rysardrabbning, likt Mullers match mot Nadal.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 42,5 game
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, onsdag 12/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: