25 september 2018 halmstad Superettan speltips superettan

Speltips inför Halmstad – AIK 6/5: Strax under dubbla insatsen

Lördagens enda allsvenska match står Halmstad och AIK för och platsen är Örjans Vall. Hemmalaget har haft visst oflyt på sistone. Retroaktiv utdelning nu?

Premiären betydde en fin trea när Östersund kom på besök till just Örjans Vall. Därefter? Fem raka utan vinst, två kryss och tre förluster. Dessutom inte ett enda mål framåt på fyra raka matcher. En sak är säker; de har varit förtjänta av mer. Vänder det här för Halmstad, månne?

Inför spelåret plitade AIK upp som den näst största favoriten till att få höja Lennart Johanssons pokal, strax bakom Malmö FF, och även om de exempelvis bara är två pinnar bakom tvåan Sirius är situationen helt annorlunda just nu.

Solnaiterna har inte alls inlett bra, framförallt inte ur spelsynpunkt, och det är uppenbart att saker måste hända. Förändras! Det största bekymret; uddlösheten i sista tredjedelen framåt. 0-0 hemma GIF Sundsvall senast var ett praktexempel.

Statusen runt Jesper Westerberg, Halmstad, är ännu oklar inför matchen. Gästernas enda avbräck är på Amin Affane.

Bortavinsten inte skriven i sten

Allsvenskan är en extremt tajt serie – alla kan vinna över alla. Att AIK ska vara så pass stora favoriter som oddssättarna vill få dem i en match som denna, det känns smått missvisande. Skrällbud?

Är inne på att HBK kan få retroaktiv utdelning här. De har varit alldeles för bra för den lilla skörd som plockats på sistone; föll på grund av två drömmål borta mot Kalmar senast och borde ha hittat målet vid åtminstone ett tillfälle. Innan dess blev man i princip rånade när DIF kom på besök till Örjans Vall. 0-1 blev det efter en tveksamt dömd straff.

AIK känns, som bekant, inte speciellt heta. Framåt är leveransen urusel; 0-0 mot Sundsvall senast och det var oerhört knappt som Sirius kunde besegras innan dess, 1-0 – båda matcher på hemmaplan.

Undertecknad har nämnt det förut – att Örjans Vall kommer vara en tuff arena att komma till…

Lutar åt oavgjort här och värdet finns på spelen till Halmstads favör. Vi spelar dem med +0,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till 1,95x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Halmstad +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 6/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 26%
2: 57%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 57%