25 september 2018 halmstad Superettan speltips superettan

Speltips inför Halmstads BK – Jönköping Södra 5/8: Nu måste det hända

Extremt viktiga poäng står på spel när Halmstads BK och Jönköping Södra gör upp på Örjans Vall. Spelbloggare.se har hittat ett speltips till 2,30 gånger pengarna.

Den klassiska klubben Halmstads BK har haft en tuff säsong så här långt i Allsvenskan. En fullkomligt horribel vår – som bara överglänstes i uselhet av AFC Eskilstuna – har gjort att laget nu hamnat i en minst sagt prekär situation.

Efter halva säsongen har HBK inte mer än tio inspelade poäng. På 17 spelade matcher har laget endast en (1!) seger. Men trots ett sådant dystert facit finns det viss anledning till optimism. Efter uppehållet har laget hittat tillbaka till grunderna och ser nu betydligt stabilare ut. Endast en förlust – den med uddamålet – på fem matcher är ett bra facit. Dessvärre har det inte blivit någon seger, utan fyra kryss.

Målfabrikationen är en stor problemfaktor för Halmstad. Med endast tolv gjorda mål är laget klart svagast i hela Allsvenskan och ska det bli förnyat kontrakt krävs en uppryckning på den fronten. Det krävs också att laget vinner matcher mot bottenkonkurrenter och andra lag som hamnat i formsvackor.

Lördagens hemmamatch mot Jönköping Södra är precis en sådan match där HBK måste plocka hem en trepoängare. Annars blir det inget Halmstad i svensk fotbolls finrum nästa säsong.

Fick J Södra energi senast?

Även Jönköping Södra har haft en tung säsong bakom sig. Laget ligger i för sig på säker mark i tabellen – åtminstone just nu – men succén från fjolåret har lyst med sin frånvaro. Det saknas offensiv spets och individuell skicklighet generellt. I sommar har laget hamnat i en djup formsvacka, som dock kan ha sett sitt slut senast mot Hammarby. 1-0-vinsten där var den första vinsten på tio allsvenska matcher.

Nu tar sig laget till Örjans Vall i Halmstad med förhoppningar om ytterligare en trepoängare. Frågan är om vinsten senast gav självförtroende? Eller om den bara gav lite arbetsro? Baserat på spelet mot Hammarby finns det inte mycket som talar för att J Södra har något revolutionerande på gång rent formmässigt. Avgörandet kom dessutom på straff.

Vår känsla är snarare att Halmstad har samlat ihop till en seger. Idel solida insatser – åtminstone organisatoriskt – efter uppehållet gör att laget har en positiv känsla i spelartruppen. Därtill är det en ny röst som hörs i omklädningsrummet nu sedan Janne Jönsson lämnat klubben. Känslan är att det får utdelning nu.

Det raka spelet på Halmstad ger 2,30 gånger pengarna hos Betway. Det är spelbart, men får inte sjunka mer för att det ska vara acceptabelt. Likväl är magkänslan stark – HBK får betalt för allt sitt slit nu. Tre sköna poäng cashas in!

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Halmstads BK vinner
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 5/8
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 31%
2: 28%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 60%