1 april 2018 Hammarby Sirius speltips allsvenskan

Speltips inför Hammarby – Elfsborg 24/7: 1X2-spel hämtas

Hammarby hoppas ta revansch efter 3-0-förlusten borta mot Elfsborg senast. Nu har laget chansen att studsa tillbaka direkt inför sin stora hemmapublik på Tele2 Arena.

Hammarby och Elfsborg drabbar nu samman för andra gången på bara en vecka i den allsvenska fotbollen. Förra veckan hade Elfsborg lekstuga hemma på Borås Arena och kunde vinna med 3-0 utan att egentligen någonsin varit rejält hotade.

Det gör att Elfsborgs fina trend efter uppehållet är intakt. Laget har nu sju inspelade poäng på tre matcher. 3-0-vinsten mot Bajen och 3-1-segern borta mot IFK Norrköping vittnar om att det är ett lite pånyttfött Elfsborg som tar sig an höstsäsongen.

Att det finns kvalité i det här laget är givet. På bortaplan har det dock varit betydligt svårare att prestera, vilket bland annat kan härledas till gräset. Där har Elfsborg klart svårare att göra fina resultat. Nu väntar alltså match på Tele2 Arena, som med sitt snabba plastbaserade underlag passar Elfsborg fint. Att de skulle åka upp och vinna enkelt mot Bajen känns dock föga troligt.

Hammarby vill rätta till ett par saker

Med tanke på att laget åkte ner till Borås och fick stryk med 3-0 finns det all anledning att tro på en del förändring i Bajens sätt att ta sig an den här matchen. Elfsborg kunde hota gång på gång nere i Borås och det vill Jacob Michelsen hindra hemma på Tele2 Arena. Tidigare har den danska tränaren varit duktig på att skruva till saker i lagets taktiska disposition, för att på så sätt neutralisera sina motståndare.

Efter matchen senast tar vi för givet att Hammarby kommer att göra en del saker annorlunda. Möjligen får vi se en lite mer kontrollerad approach från hemmalagets sida. Klart är i alla fall att Hammarby trivs hemma på Tele2 Arena, där de så gott som alltid gör mål och där de vunnit mot Örebro och Djurgården i sina två senaste matcher.

Känslan här är att vi står inför en jämn historia. Pa Dibba väntas spela för Hammarby, vars skadeproblematik ser allt bättre ut. Elfsborg lär fortsätta på den inslagna vägen från senast, men kommer inte att dominera matchbilden lika effektivt som i Borås. Det skulle förvåna.

1-1 eller 2-2 ligger nära till hands. En möjlig uddamålsseger åt endera håll kan dyka upp, men matchen blir jämn. X (oavgjort) lockar därmed till 3,80 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 24/7
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 26%
2: 33%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 40%