6 augusti 2017 Hammarby Häcken speltips Allsvenskan

Speltips inför Hammarby IF – BK Häcken 6/8: Ingen målmässig urladdning

Det lag som vinner när Hammarby IF och BK Häcken drabbar samman på söndagseftermiddagen tar sig också ett litet skutt i den allsvenska tabellen. Känslan är dock att matchen blir ganska återhållsam.

För en månad sedan förlorade Hammarby IF borta mot BK Häcken med 2-0. På söndagen spelar lagen mot varandra igen – den här gången på Tele2 Arena i Stockholm. Hemmalaget är ute efter revansch och kan samtidigt ta sig förbi 031-laget i tabellen.

Efter 17 spelade omgångar hittar vi nämligen både Hammarby och Häcken i mittenregionen av den allsvenska tabellen, med 25 respektive 24 inspelade poäng vardera. Det gör att lagen i skrivande stund har fem-sex poäng upp till Europaplatserna, som kanske inte är den absoluta målsättningen, men som hade varit ett bra kvitto på att lagen är att räkna med.

Dessvärre finns det problem i båda läger. Hammarby har svårt med det offensiva spelet och känns allmänt tunna. Inför den här matchen är Pa Dibba dessutom avstängd och plötsligt känns anfallsbesättningen väldigt tunn. Det ska sägas att 08-laget är starka på Tele2 Arena och alltid ser till att näta där, men utan en riktig spets där uppe blir det tufft. Det säger sig själv.

Senast åkte Hammarby på en tung 1-0-förlust borta mot Jönköping Södra, så visst finns det revansch att utkräva. 2015 är dock senast laget lyckades slå Häcken på hemmaplan. I övrigt har Hammarby tre förluster på de fyra senaste hemma mot Häcken.

BK Häcken med flera tunga tapp

Med spelare som Jasmin Sudic och Alexander Farnerud borta med skador finns det all anledning att lida lite med Häcken. Trots det finns det fortfarande en stark trupp att tillgå och på bortaplan känns det som att Mikael Stahres matchplan alltid är tydlig. Där går laget in med en mer defensiv approach och försöker sätta tonen på matchen genom att själva kontrollera bollinnehavet.

Hammarby är ett sådant lag som Häcken inte bör vara rädda för, samtidigt som de inte vill bjuda på några onödiga ytor med tanke på hur pass hemmastarka Bajen trots allt är. Det gör att vi tror på en någorlunda defensiv inställning. Samtidigt är det här en tillställning som Häcken har goda möjligheter att vinna. Då skulle de dessutom rycka ifrån Hammarby i tabellen.

Vår känsla är att matchen inte blir fullt så sprudlande som spelbolagen verkar tro. Snarare ligger en lite mer återhållsam historia nära till hands, speciellt då Bajen är tunna framåt och Häcken gärna fredar sitt mål på bortaplan.

Under 2,75 mål spelas till 1,78 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi halva insatsen tillbaka om det blir tre mål i matchen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 6/8
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 29%
2: 30%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 50%