10 april 2018 IFK Göteborg Hammarby Speltips

Speltips inför Hammarby IF – Kalmar FF 9/4: Målspel hämtas

Det blir fokus på målmarknaden när Hammarby IF får besök av Kalmar FF i sin allsvenska hemmapremiär 2017. Det här är två lag som har en tendens att bjuda upp till underhållande matcher.

Då är det dags för Hammarbys hemmapremiär, det som lite blivit en institution i svensk fotboll. Varje år får vi se tusentals människor vandra Stockholms gator för att hedra sitt Bajen inför den första matchen för året – så lär även bli fallet den här gången.

Den här söndagen finns det all anledning att stödja Hammarby, som sett lite stabbiga ut under försäsongen och som nog hade behövt poäng här för att det ska lägga sig lite ro över supporterskarorna. Med stjärnförvärvet Jiloan Hamad i spetsen finns det absolut spets i detta Hammarby, men det finns också tydliga frågetecken. Vad är spelidén? Hur fungerar defensiven?

2-1-förlusten i premiären mot IFK Norrköping var varken en skräll eller någonting att älta om. Det var helt enkelt ett resultat som kan passera utan större anmärkning. Faktum är också att Hammarby gjorde en fin match i slutskedet och om laget kan bygga vidare på den energin finns det all anledning till höga förhoppningar.

Kalmar FF är också ett tveksamt lag

Faktum är att motståndet för dagen – småländska Kalmar FF – också är ett lag som är lite svårplacerade just nu. 5-1-förlusten hemma mot IF Elfsborg i premiären var ingenting som imponerade särskilt mycket. Defensiven såg ihålig ut och även om spelet till mångt och mycket var ganska jämnt är 5-1 talande siffror.

Å andra sidan finns det en fantastisk potential i detta Kalmar. I stunder spelar Kalmar en väldigt fin fotboll – konstigt vore kanske annat med spelare som Rasmus Elm i laget. Det finns helt enkelt potential.

Förra årens möten mellan lagen slutade 2-1 respektive 1-1. Känslan är att vi får se minst lika många mål den här gången. Det finns kvalité offensivt i båda läger, men det finns också klara defensiva brister. Det går inte att blunda för dessa.

Över 2,5 mål spelas till 1,81 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 9/4
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 27%
2: 26%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%