6 april 2019 gif sundsvall malmö ff speltips allsvenskan

Speltips inför Hammarby IF – Malmö FF 17/5: Två sargade lag

Det går inte att blunda för det faktum att det är två sargade trupper som gör upp på Tele2 Arena på onsdagskvällen. Serieledande Malmö FF hälsar på Hammarby IF för en på förhand intressant historia.

Det är onekligen två sargade lag som drabbar samman på onsdagskvällen. Malmö FF – som åkte på inte mindre än två röda kort senast – åker upp till huvudstaden för att ta sig an Hammarby IF, som har flera nyckelspelare på skadelistan. Det här kommer självklart att prägla matchbilden.

Hammarby får definitivt klara sig utan den viktiga ytterbacken Birkir Mar Saevarsson, som dragit på sig en avstängning. Därutöver finns det en hel drös med spelare som har diverse problem med skador, däribland nyckelspelare som Jiloan Hamad – som säkert gärna spelar mot sin gamla klubb – och Johan Persson. I nuläget ser dessa två ut att vilas.

I skrivande stund är det också oklart huruvida mittbacken Joseph Aidoo, Romulo och Stefan Batan kommer till spel. Förhoppningen är att åtminstone de två förstnämnda ska kunna spela. Mario Musa rapporteras ha brutit sitt kontrakt med klubben och kommer därmed inte heller till spel.

Malmö FF har som bekant svensk fotbolls överlägset bredaste trupp. Det är någonting som skåningarna måste dra nytta av här. Inför det här tuffa bortamötet är nämligen stora delar av backlinjen borta på grund av skador och avstängningar. Franz Brorsson och Behrang Safari är avstängda efter sina respektive röda kort senast. Därtill är Pa Konate otillgänglig på grund av skada. Inte heller Yoshimar Yotun kan medverka efter att den peruianska landslagsmannen fick sitt tredje gula kort senast. Det här öppnar för en oortodox lösning i backlinjen, där Oscar Lewicki väntas spela mittback och Andreas Vindheim tros göra sin första start för säsongen.

I offensiven ser det lika starkt ut som vanligt. Där har Magnus Pehrsson en hel massa klasspelare att välja och vraka bland. Med tanke på det täta spelschemat och det faktum att den här matchen spelas på en hård plastmatta är det oklart om Markus Rosenberg spelar. Att han skulle göra 90 minuter känns åtminstone högst tveksamt. Skador och avstängningar till trots kan Malmö FF hur som helst formera ett urstarkt lag, inte minst i offensiven. Magnus Wolff Eikrem, förra årets bästa spelare i Allsvenskan, ligger förmodligen väldigt bra till för att äntligen få spela igen. Hyfsat sparkapital.

Spel på målmarknaden

Om vi fokuserar på själva matchen råder det ingen som helst tvekan om vilket lag som får iklä sig rollen som favoriter. Trots att backlinjen är sargad finns det tillräckligt mycket kvalité i detta Malmö FF för att plocka hem en trepoängare här. Det är skåningarnas självklara mål med matchen.

Det aktiva presspelet har visat sig väldigt nyttigt under säsongsinledningen, något som inte minst varit tydligt i andra halvlek i matcherna så här långt. Där har MFF varit mycket starka och har därigenom ofta avgjort sent i matcherna. Det ska sägas att även Hammarby gjort ett par fina prestationer i andra halvlek, men om vi jämför Bajen och Malmö är det två lag med helt olika truppmässiga förutsättningar. Det bör märkas.

Trots att Michelsen fått in mer disciplin i Hammarby till den här säsongen finns det klara brister i laget. Det går helt enkelt att såra dem. Om spelskickliga spelare som Jiloan Hamad och destruktivt duktiga spelare som Johan Persson inte finns tillgänglig lär det märkas. Malmö kommer att dra nytta av det här och lägga en hög press. Ett par nya spelare lär få chansen från start och kan tros ha pigga ben.

Känslan är att Malmö gör ett målmässigt avtryck här. Med tanke på den darriga backlinjen vågar vi inte gå på den raka tvåan, för det här kan lika väl sluta med hawaiifotboll åt båda håll. 2-2? 2-3?

Malmö FF över 1,5 mål spelas hur som helst till 1,87 gånger pengarna hos 888sport. Bajen får svårt att hålla emot och desto längre matchen lider bör gästerna kunna skörda frukterna av sitt frenetiska presspel. Tänk också på att en sådan spelare som Magnus Wolff Eikrem, som lär vara taggad till tusen, trivs oerhört bra på plast.

 

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 1,5 mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 17/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 25%
X: 27%
2: 50%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%