29 maj 2017 Huddersfield Reading speltips Championship playoff

Speltips inför Huddersfield – Reading 29/5: Världens mest värdefulla match

Redan vid 16:00 är det playoff-final i Championship, där en plats i nästa säsongs upplaga av Premier League ligger i potten. Ska det bli Huddersfield eller Reading som gör övriga 19 redan klara lag sällskap?

Det här är matchen som brukar kallas den absolut mest värdefulla matchen i fotbollsvärlden, då sett till skillnaden i faktiska och potentiella inkomster mellan det vinnande och det förlorande laget.

När Huddersfield och Reading redan vid 16:00 på måndagen drabbar samman i playoff-finalen i Championship ligger det en plats i Premier League i potten. Att engelsk fotboll är där pengarna finns är ingen hemlighet, men det är först i Premier League som de riktigt enorma summorna blir verklighet för klubbarna.

Någonstans närmare två miljarder kronor beräknas ett nysäkrat kontrakt till Premier League nästa säsong vara värt, samtidigt som det också öppnar upp för möjligheten till mer långsiktiga inkomster om visiten i engelsk fotbolls finrum blir längre. Det är med andra ord en match som innehåller betydligt mer än prestige och ära.

En match där det händer mycket

Inte sällan får vi se rena spektakel till matcher i den här kvalfinalen, som är en återkommande tradition på Wembley Stadium i London. För en neutral åskådare är det här underhållning på hög nivå och det finns egentligen ingen anledning att vänta sig någonting annat den här gången.

Det här är visserligen två lag som har cementerat uppfattningen om sig själva som ganska defensivt inriktade, med en stabil organisation och ett starkt kollektiv. Å andra sidan har båda lagen darrat ordentligt på sistone. Huddersfield släppte till exempel in nio mål på de fyra sista matcherna i Championship. Reading hade samma siffror, fast då i antalet gjorda mål.

Philip Billing och Jon Gorenc Stankovic är otillgängliga för Huddersfield. Mittfältaren Kasey Palmer är precis tillbaka efter en tre månader lång skadeperiod, men det är tveksamt om Chelsea-lånet kommer till spel här.

Tyngre ser det ut för Readings del, som får klara sig utan sin försvarsgeneral och lagkapten Paul McShane. Han är avstängd efter ett rött kort i semifinalen mot Fulham. Deniss Rakels, Callum Harriot, Stephen Quinn och möjligen även Jordan Obita är också otillgängliga för Readings del.

Känslan är det här i grunden är två lag som gärna tar det lite försiktigt, men det finns defensiva frågetecken i båda läger. Huddersfield har darrat betänkligt på sistone, medan Reading saknar sin kanske viktigaste defensiva spelare. Det lär märkas.

Båda lagen göra mål spelas till 2,10 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, måndag 29/5
TV:    
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 31%
2: 29%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 62%