30 november 2017 Alavés Getafe

Speltips inför Huesca – Getafe 14/6: Första mötet i playoff-semin

Ett ångestdrypande kvalspel väntar den kommande veckan i Spanien, där de fyra lag som slutade på plats 3-6 i Segunda Division nu gör upp om den sista platsen i La Liga till nästa säsong. Huesca och Getafe är först ut.

Ångestnivån är uppskruvad till maximala nivåer inför det första mötet i playoff-semifinalen mellan Huesca och Getafe. Matchen är en del av den kvalprocess som till slut ska landa i att ett av fyra deltagande lag kniper den sista La Liga-platsen.

Förutom Huesca och Getafe är även Tenerife och Cadiz med i fighten om att plocka den där sista platsen. Först ut är dock en semifinal som avgörs efter två möten och därefter väntar en final, där vinnaren får göra Levante och Girona sällskap i högstadivisionen nästa säsong.

Huesca knep den sista playoff-platsen med minst möjliga marginal, efter att ha gått ikapp och förbi Real Valladolid i den sista omgången. En fem mål bättre målskillnad räckte för att nu ha chansen att spela i La Liga nästa säsong. Getafe å sin sida slutade trea, blott två poäng bakom Girona. Det haltande bortaspelet är den enkla förklaringen till att det ganska klassiska, åtminstone i modern tid, La Liga-laget nu tvingas kvala istället.

Här väntar vi oss bara ångest

När det kommer till favoritskapet inför dubbelmötet är det Getafe, som får ses som det något starkare laget, som får ta på sig rollen som liten favorit. Laget plockade hem fem poäng mer än Huesca i ligaspelet och har dessutom fördelen av att avsluta dubbelmötet på hemmaplan.

Det är dock snuskigt jämnt på förhand och det finns inte mycket som skiljer lagen åt. 0-0 och 1-1 slutade lagens två möten i ligan under säsongen. Det säger en hel del om hur jämnt det faktiskt är mellan de här båda.

På sina elva senaste bortamatcher har Getafe – som trots allt slutade trea i tabellen – bara knipit två vinster. Däri ligger som sagt en del av förklaringen till att det inte blev en direktplats.

Huesca å sin sida har imponerat med ett stabilt hemmaspel under hela säsongen, men framförallt nu under våren. Laget har nio raka hemmamatcher utan förlust sedan mitten av februari. Totalt fem insläppta mål på dessa nio matcher är inte heller så pjåkigt.

Med det i åtanke känns det som att vi står inför en tight, troligen målsnål, match här i det första mötet. Det finns ingen anledning att tro på någon form av anstormning från något håll. Spelbolagen är helt inne på vår linje och har sänkt oddsen ordentligt på underspelen, varpå vi riktar blickarna åt annat håll.

Oavgjort (hemmalaget vinner) spelas till 1,95 gånger pengarna hos Bwin. Ett kryss ligger väldigt nära till hands och skulle något lag vinna är det troligast att hemmastarka Huesca gör det – då förmodligen med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget inget spel)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 14/6
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 34%
2: 32%
Över 2,5 mål: 40%
Under 2,5 mål: 67%