16 april 2017 HV71 Brynäs IF speltips SHL final

Speltips inför HV71 – Brynäs IF 16/4: Styrkeförhållandet är tydligt

SM-finalen mellan HV71 och Brynäs IF ska äntligen dra igång. Hemmalaget får gälla som klara favoriter inför det första mötet, vilket också öppnar för ett fint spel till 1,90 gånger pengarna.

SM-finalen är här.

Det är med komplett skilda förutsättningar som HV71 och Brynäs IF kliver in i den här striden om SM-guldet. HV71 har fått vila över en vecka och lär komma med väldigt pigga ben till match nummer ett i den här potentiellt sju matcher långa matchserien.

Brynäs å sin sida har fått gå en tuff sjumatchare mot Frölunda i semifinalen. Till slut lyckades Gävlelaget dra det längsta strået, efter en fin 3-1-seger i Scandinavium. Det ska sägas att Brynäs inte var fantastiska spelmässigt, men kämparinsatsen och förmågan att kliva fram när det väl gällde – det förtjänar ändå en eloge.

Trots det här måste vi säga att styrkeförhållandet inför finalen känns väldigt tydligt.

Det blir ett rakt spel här

Brynäs kommer alltså till det här mötet med betydligt tyngre ben än vad HV71 kan förväntas ha. Det är självklart att det är en faktor som talar för HV71 här – speciellt i den första matchen. Tänk på att Brynäs har fått en dags vila medan HV71 alltså fått en hel vecka att ladda batterierna.

Det ska också sägas att HV71 sett oförskämt starka ut genom hela slutspelet. Både i kvartsfinalen mot Färjestad och i semifinalen mot Malmö har laget haft full koll. Det känns som att HV71 dessutom toppat formen när det krävs som mest. Det tempofyllda spelet har verkligen burit frukt här och det tror vi att Brynäs kan få väldigt svårt att hantera.

Enligt rapporter ska det inte finnas några större bekymmer i endera lag inför matchen. Med andra ord är förutsättningarna perfekta inför match ett.

Därför känns HV71 som självklara favoriter. Det raka spelet på hemmalaget ger 1,90 gånger pengarna hos bet365 och det känns som väldigt bra betalt. Det tackar vi för.

 

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  HV71 vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, söndag 16/4
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 22%
2: 26%
Över 4,5 mål: 56%
Under 4,5 mål: 49%