14 mars 2018 Linköping HV71 Speltips

Speltips inför HV71 – Brynäs IF 20/4: Målspel från SM-final 3

HV71 vill vända på steken igen efter att ha förlorat den andra matchen uppe i Gavlerinken senast. Brynäs IF å sin sida hoppas bygga vidare på det fina spelet från det senaste mötet.

Brynäs inledde match nummer två i den här matchserien i en rasande fart hemma i Gavlerinken. Laget tryckte ner HV71 djupt i egen zon och etablerade ett enormt tryck under långa perioder. Dessvärre fick laget bara in en puck.

I den andra perioden fortsatte dominansen, men det där riktiga trycket avtog något. 2-0-pucken kom dock, men det blev aldrig mer än så. HV71 kunde dessutom få in en puck, varpå Jönköpingslaget verkligen var med i matchen målmässigt trots ett kraftigt spelmässigt underläge efter två perioder.

Väl i den tredje perioden jämnade matchen ut sig och Brynäs försökte försvara sin ledning, men det sprack till slut. En sen kvittering tog matchen till förlängning, men där var åter Brynäs starkast. Med andra ord är 3-2-segern efter förlängning lite ologisk sett till hur matchen faktiskt artade sig. I våra ögon var Brynäs klart bättre och det råder ingen tvekan om att laget nu gjutit mod i sig själva inför fortsättningen av den här finalserien.

Brynäs lär göra avtryck här igen

HV71 är fortsatt favoriter i den här matchserien. Speciellt på hemmaplan – där laget alltså ska spela fyra av sju matcher (om det går så långt) i den här finalserien – är laget svårstoppade. Det finns dock all anledning att höja ett varningens finger för Brynäs nu. Den fina insatsen senast – som emotionellt kulminerade i och med 3-2-målet i förlängning – lär ha pumpat laget fullt med självförtroende.

Det är därmed ett positivt Brynäs som intar Kinnarps Arena. Kanske är det här och nu laget verkligen har chansen att ta den där livsnödvändiga bortavinsten? Känslan är hur som helst att Gävlelaget tänker gå för det här. Det finns egentligen inget annat alternativ.

I det första mötet i Jönköping fick Brynäs in två puckar. Faktum är att HV71 släppt in en hel del mål på hemmaplan i slutspelet. Malmö gjorde två mål i två av tre matcher i Jönköping och Färjestad lyckades också näta flera gånger om. Det finns med andra ord utrymme för gästande lag att också komma med i målprotokollet.

HV71 får gälla som favoriter till att knipa vinsten, men vi tycker att spelbolagen blivit lite väl snåla med oddsen inför matchen. Det raka spelet är nere på 1,66 gånger pengarna hos Betsafe. Det känns inte spelbart med tanke på att det är Brynäs som har den spelmässiga medvinden i skrivande stund.

Vi tror att Gävlelaget går för det här. Det lär synas på resultattavlan. Brynäs IF över 1,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,69 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Brynäs IF över 1,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, torsdag 20/4
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 22%
2: 22%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 48%