Speltips inför HV71 – Brynäs IF 24/4: SM-finalen åker vidare

Simon Pålsson Publicerat: 23 April 2017

Den underhållande SM-finalen mellan HV71 och Brynäs IF glider in i rond nummer fem. Den här gången går det inte att blunda för att hemmalaget känns hetast.

SM-finalen har onekligen blivit en underhållande historia. Så här fyra matcher in i finalen har vi redan fått njuta av spänning och matcher av yttersta underhållningsvärde för en neutral åskådare.

2-2 är resultatet efter vardera en seger på bortaplan. Den tunga förlängningssegern i Kinnarps Arena senast gav Gävlelaget ett skönt 2-1-överläge, men dessvärre för Brynäs del varade den glädjen inte länge. Efter en smått galen historia, som slutade 6-4 till gästande HV71, var matchserien åter kvitterad.

Nu står vi inför en match nummer fem som kan bli väldigt avgörande. En bortaseger skulle betyda att Brynäs plötsligt kan avgöra finalen på hemmaplan. En hemmavinst skulle möjligen vara en så tung käftsmäll att Brynäs inte orkar resa sig igen.

HV71 vinner andra raka här

Precis som vi var inne på i vårt förra speltips har HV71 en fördel gentemot Brynäs i den här SM-finalen. Laget har nämligen spelat klart färre matcher i slutspelet och har därigenom kunnat alstra och spara mer energi än vad Brynäs har kunnat göra. Gävlelagets många hårda och långa matcher bör ha satt sina tydliga spår nu.

Det är också så att Brynäs har en intensiv spelstil och när energinivån inte är tillräcklig syns det direkt. Det har visat sig i de senare delarna av matcherna, när tanken har tagit slut och Brynäs tappat greppet i matcherna. Det var tydligt framförallt i match två och tre.

Som neutral åskådare ser vi mycket fram emot den här matchen. Den här SM-finalen har onekligen varit någonting extra. Inför sin hemmapublik och med fin medvind efter matchen senast håller vi dock HV71 som klara favoriter.

Det raka spelet på hemmalaget spelas till 1,84 gånger pengarna hos Nordicbet.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  HV71 vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:15, måndag 24/4
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: