29 april 2017 HV71 Brynäs IF speltips SHL SM-final

Speltips inför HV71 – Brynäs IF 29/4: Var hamnar SM-guldet?

Jönköping eller Gävle? Vilken av städerna får fira ett SM-guld i ishockey i helgen? Det är frågan som ska besvaras när HV71 och Brynäs IF drabbar samman i den sjunde och helt avgörande SM-finalen.

SM-finalen blev precis som neutrala åskådare hade hoppats på.

Fartfylld ishockey, målrika matcher och en väldigt jämn fight hela vägen. Med tanke på matchernas karaktär känns det helt logiskt att vi nu står inför en sjunde och helt avgörande match i den här matchserien. Kan det bli bättre?

Brynäs hade möjligheten att döda finalserien och samtidigt säkra SM-guldet på hemmaplan i den senaste matchen, men Gävlelaget inledde matchen på ett horribelt sätt och fick se sig själva ligga under med 4-0. Trots ett fint försök till upphämtning i den tredje perioden bar det aldrig hela vägen. Matchen slutade 3-5 och plötsligt är det HV71 som har chansen att plocka SM-guldet inför sin hemmapublik.

Ologiskt, men fullkomligt logiskt

Det som har kännetecknat den här matchserien är fullkomligt ologiska resultat. Hemmaplansfördelen har visat sig vara sekundär och dagsformen har istället varit det relevanta. Det har också gjort att matcherna har skiftat i karaktär, både i match till match, men framförallt under varje match.

Som neutral åskådare har det varit fantastisk underhållning. Ologiskt, men fullkomligt logiskt just därför. Både Brynäs och HV71 är två lag som spelar med en hög energi och som är som allra bäst när de vågar kliva på. Det har öppnat upp matcherna rejält.

Inför den sjunde och helt avgörande matchen om SM-guldet kommer det såklart ytterligare ett element att väga in – nämligen nervositeten när allting ska avgöras. På vilket sätt det påverkar matchbilden är oklart, men att det är väldigt svårt att förutse matchens vinnare är desto mer självklart.

En sak känner vi oss säkra på och det är att matchen troligen goda möjligheter att verkligen lossna i den tredje perioden. Det har varit en trend rakt igenom hela matchserien. Målrika avslutande perioder till följd av ett av lagen måste trycka fram. När allting ska avgöras – när det i ett underläge verkligen inte finns det minsta lilla att förlora – tror vi att den trenden har goda förutsättningar att fortsätta.

Därför spelar vi över 1,5 mål (tredje perioden) till 1,95 gånger pengarna hos Titanbet. Spelet satt som en smäck senast och vi tänker oss en favorit i repris.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr unik bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål (tredje perioden)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 29/4
TV:    
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 55%
X: 22%
2: 25%
Över 4,5 mål: 58%
Under 4,5 mål: 45%