3 oktober 2017 HV71 Ocerlia speltips CHL

Speltips inför HV71 – Malmö Redhawks 1/4: Skrällpeng investeras

SM-semifinalen mellan HV71 och Malmö Redhawks smyger igång redan på lördagseftermiddagen med det första mötet. Här investerar vi insatsen i en liten skräll, som i nuläget inte känns särskilt avlägsen.

Då är det semifinaldags i SM-slutspelet. Först ut är matchen mellan HV71 och Malmö Redhawks, två lag som imponerande stort i kvartsfinalen, men på lite olika vis.

Malmö slutade åtta i grundseriens tabell och fick därför ta sig vidare till kvartsfinal genom att först och främst spela åttondelsfinal mot Luleå Hockey. Det blev ingen vidare tuff resa och skåningarna kunde rikta om sitt fokus mot kvartsfinalen efter två raka vinster.

Väl där tog man Växjö Lakers, det lag som alltså vann grundserien med 99 inspelade poäng, rejält med storm. Redan från första matchen kom skåningarna ut med en oerhörd energi och såg till att inte ge Växjö en enda lugn stund med pucken. Det var en taktik och en inställning som alldeles uppenbart störde Växjö. Till slut blev det 4-2 i matcher efter att Malmö avgjort inför sin högljudda hemmapublik i Malmö Arena. Där kan vi snacka imponerande prestationer.

Lite väl stora favoriter här

HV71 å sin sida hade en enklare resa fram till den här semifinalen. För det första slapp laget spela någon åttondelsfinal. Väl i kvartsfinalen blev Färjestad BK ett ganska enkelt motstånd. HV71 vann den matchserien efter fyra raka vinster.

Det som imponerat med HV71 hela säsongen är två saker – dels den stabila organisationen och försvarsspelet. 99 insläppta mål i grundserien var överlägset bäst och det råder ingen tvekan om var lagets styrka ligger. En annan sak som imponerat är hemmaspelet. Där är HV71 svårslagna.

Inför den här matchen är känslan att Malmö behöver utnyttja att de har ångan uppe, medan HV71 faktiskt vilat mer än en vecka sedan de sist spelade match. Det känns som att HV71 utan tvekan blir ett svårare lag att slå än Växjö, just för att deras spelsätt passar Malmö sämre, men i den första matchen ser vi ändå att skåningarna har sin chans. Märk väl att Malmö vann tre av fyra möten med HV71 i grundserien. Nilhstorp i kassen har haft en fin form på sistone och skulle mycket väl kunna spika igen bakåt.

Därför spelar vi Malmö Redhawks +0.0 (asian handicap) till 3,05 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort. 3,05 är hur som helst för högt.

 

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks +0.0 (asian handicap)
Odds:  3,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 1/4
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 22%
2: 24%
Över 4,5 mål: 52%
Under 4,5 mål: 50%