5 april 2017 HV71 Malmö Redhawks speltips SHL

Speltips inför HV71 – Malmö Redhawks 5/4: Läge för gästerna

Förväntningarna är uppskruvade inför match tre i SM-semifinalen mellan HV71 och Malmö Redhawks. Med 1-1 efter två matcher ligger det mycket i potten inför onsdagens möte.

1-1 i matcher är utgångsläget inför match nummer tre i SM-semifinalen mellan HV71 och Malmö Redhawks. Skåningarna vann en ganska tuff och stundtals grisig match efter förlängning senast.

Därmed tror vi att både tonläget och attityden på isen är uppskruvade till en ny nivå i match nummer tre. Det finns mycket prestige i matchen och vi vågar lova att det kommer att spela rejält. Vilket lag som gynnas av en sådan matchbild är desto svårare att sia om.

Hur som helst åker Malmö till Jönköping med fint självförtroende efter vinsten sist. Senast laget var i Kinnarps Arena tappade man dock ledningen vid två tillfällen och fick till slut se sig besegrade med 5-2. Därför väntar vi oss ett Malmö som tar sig an matchen på ett lite annorlunda sätt. Kanske är det tuffa, fysiska spelet en väg att gå?

Det finns inga större bekymmer att rapportera om i Malmös trupp. Laget känns snarare heta, men om det ska bli tal om en finalplats krävs alltså minst en seger på bortaplan. Det kan vara läge nu.

Ett otroligt hemmastarkt HV71

Det är någonting vi har varit inne på i flera tips under det här slutspelet, men HV71 är både ett väldigt starkt defensivt lag, men också ett lag som bevisligen trivs väldigt bra i Jönköping. På hemmaplan är laget väldigt starka, men känslan är att matcherna mot just Malmö har en tendens att bli av en lite annorlunda karaktär.

Om vi studerar lagens senaste möten ser vi att sex av de åtta senaste matcherna – det vill säga de matcher som spelats från januari 2016 fram till nu – slutat med minst sju mål. Inte sällan har vi fått se ännu fler än så. Detta är alltså trots HV71:s profil som ett mer defensivt inriktat lag. Det säger en hel del om dynamiken mellan lagen, där bådas offensiva press och aggressiva närkampsspel alldeles uppenbart luckrar upp matcherna.

Med det här i åtanke har vi en god känsla inför match nummer tre. Här kan det smälla ordentligt och känslan är att skåningarna har ett fint utgångsläge när det kommer till möjligheterna att faktiskt göra ett avtryck. Precis som sist i Jönköping tror vi på en intensiv inledning från Malmös sida.

Malmö Redhawks över 1,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,76 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks över 1,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, onsdag 5/4
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 22%
2: 21%
Över 4,5 mål: 54%
Under 4,5 mål: 50%