Speltips inför IF Elfsborg – Malmö FF 8/5: Åker skåningarna på pumpen?

Simon Pålsson Publicerat: 7 May 2017

Sex omgångar in i den allsvenska säsongen är MFF fortsatt obesegrade. Elfsborg kliver in på Borås Arena med förhoppningen att spräcka den sviten under måndagskvällen.

Den sjunde allsvenska omgången avslutas tack vare matcherna mellan IFK Norrköping och GIF Sundsvall, samt IF Elfsborg mot Malmö FF. Här hamnar vårt fokus på den sistnämnda matchen, som spelas på Borås Arena med Elfsborg som hemmalag.

Det här är en match mellan två lag som inte är helt enkla att placera. Hemmalaget blandar fantastiska fina prestationer med rena bottennapp. Laget fullkomligt sprutar in mål framåt, men har extrema problem i defensiven. 4-4-matchen mot Östersund är signifikativ för vilka styrkor och svagheter som finns i det här laget.

I sina bästa stunder ser Elfsborg ut som en outsider till att knipa guldet, men i andra stunder ser boråsarna på sin höjd ut som ett mittenlag. Vilken sida har laget vaknat på idag? Känslan är dock att Elfsborg sporras av den här typen av matcher, mot ett Malmö FF som leder serien och som alla vill slå. Det är också som så att Elfsborg historiskt haft ganska lätt för Malmö, även fall skåningarna faktiskt har tre vinster och en oavgjord på sina fyra senaste besök i Borås.

Malmö FF är också svårplacerade

Trots att skåningarna leder serien tämligen överlägset och trots att det i många stunder är fullkomligt uppenbart att Malmö besitter den individiuellt sett absolut starkaste truppen i svensk fotboll är det inte helt lätt att veta var vi har skåningarna. Det finns en del frågetecken kring laget.

Nu väntar också MFF:s första match på plastmatta för säsongen. Det är såklart en väsentlig skillnad gentemot att spela på gräs och det finns många spelare i MFF som uttryckligen inte uppskattar att behöva spela matcher på plast, däribland stjärnan Markus Rosenberg. Paradoxen är dock att Malmö de senaste säsongerna tenderat att vara ännu bättre på plast än på gräs. Det snabba underlaget passar ett spelskickligt Malmö, vad det verkar.

Med tanke på att det här alltså är årets första match på detta underlag är det dock svårt att veta hur MFF ser ut i år. Känslan är också att laget famlar lite i mörkret när det kommer till saker som laguttagning – hur ser egentligen bästa elvan ut – och linjer i det offensiva spelet. Så här långt har Malmö vunnit mycket på att de helt enkelt har bäst spelare.

Det gör att det känns som att en förlust eller ett poängtapp ligger runt hörnet. Förra året spelade MFF cyniskt och defensivt i Borås. Frågan är om det blir något liknande nu? Känslan är dock att Elfsborg har goda möjligheter att skaka de regerande mästarna. Spelbolagen håller Malmö som klara favoriter, men vi är inte lika säkra på det.

IF Elfsborg +0,5 (asian handicap) spelas till 1,88 gånger pengarna hos bet365. Det är samma sak som 1X.

Spela på rak Malmö-seger till 7,00 gånger pengarna – istället för det ordinarie oddset 1,70 – hos Betfair. Klicka här för att läsa mer!

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  IF Elfsborg +0,5 (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 8/5
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: