Speltips inför IF Elfsborg – Östersunds FK 2/5: Två lag med stora likheter

Simon Pålsson Publicerat: 30 April 2017

Med matchstart redan 18:30 tar IF Elfsborg sig an Östersunds FK på hemmaplan. Det finns väl egentligen ingenting som säger emot teorin om att det här blir en öppen historia?

Två ojämna lag gör upp i den ena av två allsvenska matcher den här tisdagskvällen. Med start redan 18:30 får vi se Borås Arena stå värd för mötet mellan IF Elfsborg och Österunds FK.

I sina bästa stunder är det här två lag som spelar en snabb, passningsinriktad fotboll på en sådan nivå att de känns som självklara topplag. I andra stunder faller spelet ihop och båda lagen har då en tendens att släppa in lite för många mål lite för enkelt.

Det här påverkar såklart poängskörden negativt och gör att de båda tappar mark i toppskiktet. Hemmalaget till exempel har haft det klart svårare mot lite tyngre motstånd den här säsongen. Mot lag som är förväntade att harva omkring i mitten eller på den nedre halvan – Kalmar, Örebro och Sundsvall – har Elfsborg tagit sju av nio möjliga poäng. Mot lag som är lite tyngre – AIK, Djurgården – har Elfsborg dock kammat noll. Det är inget friskhetstecken för Magnus Haglunds lag. Frågan är om Elfsborg kan stå upp bättre mot ett i stunder mycket svårspelat Östersund.

Issam Jebali, den viktiga offensivt lagda mittfältaren, kommer inte till spel för hemmalaget här. Han är avstängd. Daniel Gustavsson och Emir Bajrami är båda skadade och tvingas också avstå.

Det blir ett målspel härifrån

Östersund har också problem med en liknande ojämnhet. I vissa stunder – som i mötena med IFK Norrköping – spelar laget på en nivå som verkar svår att rubba. I andra stunder, ofta mot lite mer fysiska lag, har laget betydligt svårare att göra sina röster hörda. För att ta nästa steg måste Östersund lära sig att hantera alla typer av motstånd.

3-1-segern borta mot AFC Eskilstuna senast var årets första bortaseger. Det är svårt att sia om var vi har Östersund inför en tuff bortamatch mot Elfsborg, men känslan är att den förväntade matchbilden – den som formas av två lag som gärna är spelförande – lär vara väldigt öppen.

Sam Mensiro är den enda spelare i Östersund som tros missa matchen. I övrigt har Graham Potter full matchtrupp att laborera med. Det är såklart en fördel och är någonting som ytterligare talar för att matchen blir öppen och fartfylld. Det är vanligtvis så Östersund vill spela sina matcher.

Över 2,5 mål spelas därmed till 1,75 gånger pengarna hos 888sport. Förra årets möte på Borås Arena slutade 3-1 till Elfsborg. Kanske får vi se liknande målproduktion den här gången också?

 

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, tisdag 2/5
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: