Speltips inför IFK Göteborg – AIK 10/8: Hetast vinner

Simon Pålsson Publicerat: 9 August 2017

Det är formen som styr oss i rätt riktning inför det heta allsvenska rivalmötet mellan IFK Göteborg och AIK. Vårt speltips ger närmare dubbla insatsen.

Den uppskjutna matchen från i våras – den som sköts upp på grund av den var föremål för matchfixning – kläms nu in mellan två allsvenska omgångar. Här kan vi verkligen tala om ångestdrypande möte, fast på två lite olika sätt.

På ena sidan står IFK Göteborg, ett lag som gjort av med tränaren och en rad profilspelare under säsongen. Det är också ett lag som harvar omkring strax över bottenstriden och som kan blanda sig in i den om det vill sig riktigt illa. Att överhuvudtaget behöva oroa sig känns förmodligen inte värdigt IFK Göteborg, åtminstone inte om vi frågar deras supportrar.

På andra sidan hittar vi ett AIK som efter uttåget ur Europa League-kvalet nu bara har kvar att fokusera på det allsvenska spelet, där Malmö FF ligger 12 poäng framför i tabellen. Skåningarna har visserligen en match mer spelad, vilket gör att AIK kan krympa avståndet till nio poäng. För att guldhoppet ska leva krävs seger här, det är absolut känslan.

AIK är på gång nu

Det är inte bara tabelläget som skiljer sig ordentligt mellan lagen. I våra ögon skiljer sig formen också betänkligt och då syftar vi på den spelmässiga sådana. Efter att ha plockat in ett par tunga anfallsförvärv i sommar ser AIK plötsligt lite tyngre ut framåt. Det höll på att räcka hela vägen fram till straffläggning mot Braga i Europa League-kvalet och i toppmötet mot Sirius senast räckte det till fyra gjorda mål framåt. Där kan vi snacka positiv utveckling.

Med Goitom, Obasi och Stefanelli i truppen finns det olika typer av alternativ, som alla känns farliga i och runt boxen. Det har AIK saknat hela våren och är precis vad som behövde adderas till deras solida defensiv. Därför känns det som att AIK är på gång.

IFK Göteborg har sett aningen mer motiverade ut sedan tränarbytet och har två fina insatser på hemmaplan i bagaget. Nu väntar dock ett betydligt svårare motstånd. 1-0-förlusten borta mot Kalmar FF senast var knappast någon energiboost för Blåvitt.

Inte sällan får vi se täta och heta drabbningar mellan de här två lagen, som tillhör svensk fotbolls absolut största. Med tanke på att det står så viktiga poäng på spel den här gången lär inte prestigen att vinna det här mötet vara mindre direkt. AIK känns dock hetast.

AIK +0.0 (asian handicap) – alltså samma spel som draw no bet – spelas till 1,91 gånger degen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 10/8
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: