29 september 2017 IFK Göteborg iK Sirius speltips Allsvenskan

Speltips inför IFK Göteborg – Örebro SK 23/7: Hyperintressant match

Alla blickar är riktade mot Gamla Ullevi när IFK Göteborg tar sig an Örebro SK i en hyperintressant match. Blåvitt har precis kickat Jörgen Lennartsson och hoppas på en spelmässig motreaktion.

Det är kaos i IFK Göteborg.

Efter den horribla halvleken på Behrn Arena förra veckan – den halvlek som avslutades med att laget låg under med fyra mål mot Örebro SK – kunde klubbledningen helt enkelt inte sitta stil utan att agera. De kände sig tvungna att göra sig av med tränaren Jörgen Lennartsson, som haft väldigt svårt att få sitt lag att prestera hela säsongen.

Trots att IFK Göteborg är en storklubb med svenska mått mätt har det inte på något sätt märkts den här säsongen. Föreningen har stora ekonomiska bekymmer, sportchefen Mats Gren verkar allmänt vilsen och laget har underpresterat det grövsta. Efter halva säsongen hittar vi Blåvitt på plats nummer elva i tabellen. I nuläget har laget 16 (!) poäng upp till guldet. Det är med den bakgrunden som klubbledningen kände att laget behövde en förändring.

Att Jörgen Lennartsson nu fått foten och ersatts med den tidigare assisterande tränaren Alf Westerberg gör att förutsättningarna inför söndagens match mot Örebro – den andra på bara en vecka – ser helt annorlunda ut. En slags reaktion är att vänta, men blir den positiv eller negativ? Det är kärnfrågan inför matchen, åtminstone ur vår synvinkel.

En spelmässig motreaktion att vänta

Det är allmänt känt att ett tränarbyte brukar få ganska omedelbara effekter på lagets prestationer. Inte sällan får vi se ett nytänt lag som krigar för varandra och den nya tränaren, ofta för att befästa missnöjet till den förra tränaren. Inte alldeles för sällan får vi se ett vilset lag, vars spelidé och inställning är bristfällig. Var vi kan vänta oss IFK Göteborg i den här matchen är lite oklart.

Efter 4-0 i halvlek i Örebro förra veckan vågar vi dock tro på ett Blåvitt med ett nytt fokus. Här handlar det om att återgå till grunderna, att prioritera försvarsspelet och helt enkelt sluta göra bort sig. Alf Westerberg är en klassisk 4-4-2-tränare som är duktig på just sådana saker, varpå lagets fokus väntas ligga just där. Med Mattias Bjärsmyr – den i år väldigt svaga mittbacken – utflugen kommer mittförsvaret dessutom se annorlunda ut i den här matchen. Dessutom är nyförvärvet Kristopher Da Gracia och talangen Patrik Karlsson Lagemyr med i matchtruppen, även det kan vara nödvändiga injektioner.

Örebros fokus lär ligga på att störa och pressa Blåvitt så mycket som möjligt. Det är ett drömläge för gästerna här. Att åka till Gamla Ullevi med vetskapen om att Blåvitt har en ny tränare och att Örebro så sent som förra veckan krossade IFK Göteborg måste kännas skönt. Dessvärre är Örebro ett lag som är klart svagare på bortaplan, har svårt för gräs och har en anmärkningsvärd förmåga att blanda högt med lågt i sina prestationer.

Vi väntar oss ett försiktigt hemmalag som inte tar några risker. Vi väntar oss ett bortalag som åker till västkusten med poängambitioner och som inte tänker ge bort något gratis. En liten motreaktion på den målmässiga urladdningen senast känns rimlig.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,88 gånger pengarna hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

 

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 23/7
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 24%
2: 20%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 42%