Speltips inför IFK Norrköping – AFC Eskilstuna 7/8: Rivstart att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 7 August 2017

Efter fyra raka allsvenska förluster vill IFK Norrköping markera att de fortfarande är att räkna med. Frågan är om inte AFC Eskilstuna, jumbo i tabellen, får lida ordentligt för det.

Seriens allra mest formsvaga lag resultatmässigt – IFK Norrköping – får nu besök av jumbon AFC Eskilstuna i det ena av två allsvenska möten på måndagskvällen. Här borde förutsättningarna att vända på formdippen vara mycket goda.

Sedan sommaruppehållets slut har Peking haft det oerhört tungt. Inte nog med att laget åkte ut ur Europa League-kvalet mot ett svagt motstånd, de har dessutom förlorat fyra raka matcher i Allsvenskan. Det gör att laget har gått från den främsta titelutmanaren vid sidan om Malmö FF till att nu riskera att missa Europaplatserna.

Visst, laget har tappat Niklas Bärkroth under uppehållet, men det kan inte förklara allting. Det är snarare en kollektiv formdipp som har lamslagit laget. Inte heller finns det några positiva individuella prestationer som sticker ut.

När AFC Eskilstuna kommer på besök räknar vi iskallt med att IFK Norrköping känner ett stort behov av att sätta ner foten ordentligt – och göra det direkt. Det lär bli åka av från start.

Jumbon har sett allt bättre ut

Det ska sägas att AFC Eskilstuna har sett aningen starkare ut sedan sommaruppehållet, när laget gjorde sig av med tränaren Pelle Olsson. En ny röst i omklädningsrummet har hjälpt laget att återfå lite självförtroende. Trots flera bra insatser har det dock inte blivit så många poäng.

Mot Malmö FF var laget visserligen utspelade, men hade ledningen 2-1. Mot Det har blivit uddamålsförluster även mot Djurgården och Sirius sedan uppehållet. 2-1-vinsten hemma mot Kalmar gjöt lite mod i truppen, men för att laget ska kunna rädda sin tabellposition krävs en ökad poängskörd över en längre period. Det känns just nu ganska avlägset. Visst, offensivt finns enstaka pjäser som kan sprattla till individuellt sett, men som lag och som spelartrupp beträffat håller AFC Eskilstuna helt enkelt inte måttet.

Det må vara ett formsvagt IFK Norrköping som tar sig an jumbon, men vi räknar som sagt iskallt med en intensiv start. Det bör rendera i många målchanser redan i den första halvlek. Förhoppningsvis pillar Peking in en balja.

Peking vinna första halvlek spelas till 1,80 gånger pengarna hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  IFK Norrköping vinner (första halvlek)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, måndag 7/8
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: