29 oktober 2017 Djurgården Jönköping Södra

Speltips inför IFK Norrköping – Djurgården 13/8: Allsvensk toppfajt

Allsvensk toppfotboll är på menyn när kampen om Europaplatserna intensifieras. IFK Norrköping gästas av Djurgården på Östgötaporten, där vi får känsla för den ena sidan och investerar i ett målobjekt.

Perioden runt och under Europaspelet lämnade löjligt mycket att önska för IFK Norrköping, som förutom att åka ur EL-kvalet mot ett litauiskt motstånd radade upp förluster i Allsvenskan – fyra raka till antalet. Sviten bröts dock tack vare Sebastian Anderssons sena 1-0-balja hemma mot AFC Eskilstuna i veckan.

För tabellsituationen innebär det att man tappat det grepp man hade om silvermedaljen och inför matchen hittas IFK som femma i tabellen, men upp till tredjeplacerade – den sista plats som med all säkerhet leder ut i Europa – Djurgården skiljer faktiskt endast målskillnad. Skiktet bakom serieledande Malmö FF är exceptionellt tajt.

Varmare vindar blåser runt Djurgården, trots hemmaförlusten när nämnda MFF kom på besök senast. Faktum är att serieledarna spelades ut i mer eller mindre 90 minuter; det skapades mer än tillräckligt för att inte bara ta ledningen, utan även sätta spiken i kistan. Det var med ett extremt oflyt som 0-1-baljan, den enda i matchen, släpptes in i den absolut sista sekunden – ett självmål signerat Niklas Gunnarsson.

Under transferperioden har Norrköping förlorat Christopher Telo samt Niclas Eliasson – två spelare som varit huvudpjäser i laget. Enda nyförvärvet har varit av Johannes Vall. Gästerna kommer hit stärkta med att ha hämtat tillbaka anfallsstjärnan Gustav Engvall. Sämre besked är att Jonas Olsson ännu inte är hel och redo för spel.

Gustav Engvall tillbaka

Vad – mer än fördelen av att spela på hemmaplan – talar för IFK Norrköping denna match? De har levererat såväl resultat som prestationer under all kritik under flera veckors tid och det var med nöd och näppe som tre pinnar kunde inkasseras mot tabelljumbon AFC Eskilstuna senast.

Detta medan DIF visat framfötterna efter sommaruppehållet; vunnit fyra av sex matcher. Att de föll med 0-1 mot MFF senast var kanske det största rånet i hela årets allsvenska. Det enda som saknades var – skärpan. Till och med en straffspark missades, tillsammans med en handfull hundraprocentiga andra möjligheter.

Nu får stockholmarna tillbaka Gustav Engvall, vilket betyder att man får in lite spets i det hela också. Det är av oerhörd betydelse, då det saknats anfallsalternativ av klass.

Med tanke på vad parterna presterat på sistone är det klar fördel för Djurgården. Får de retroaktiv utdelning från alla missar mot MFF? Inte osannolikt! Norrköping har ju förutom den usla formen också tappat två tunga pjäser.

Djurgården över 1,5 mål spelas till 2,10 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården över 1,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 13/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 28%
2: 38%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%