2 april 2018 IFK Norrköping Brommapojkarna speltips Allsvenskan

Speltips inför IFK Norrköping – IF Elsborg 9/7: Skrällvarning utfärdas

IFK Norrköping ligger lite i riskzonen inför det allsvenska hemmamötet med IF Elfsborg. Det öppnar för ett skrällspel till en bra bit över 3,00 gånger pengarna.

IFK Norrköping och IF Elfsborg gör upp i en intressant historia på Östgötaporten. Spelbolagen har målat upp hemmalaget som enormt klara favoriter, men frågan är om det inte är läge att höja ett varningens finger här?

Dels är IF Elfsborg ett mycket kompatibelt fotbollslag. Det går inte att bortse från att det är en svår nöt att knäcka för samtliga allsvenska lag. Dessutom spelas just den här matchen på plast, något som alltid gynnar Elfsborg i förhållande till om matchen hade spelats på gräs.

Det går inte heller att bortse från att Elfsborg haft överraskande lätt för just Norrköping de senaste åren, med hela fem raka allsvenska matcher utan förlust. Det säger en hel del. Det finns helt enkelt något i Norrköpings sätt att spela som verkar passa Elfsborg bra. Möjligen kan det ha att göra med att Peking har en tendens att spela ganska öppna matcher, något som även ger utrymme för motståndarna.

En tuff omstart för Norrköping

IFK Norrköping har dessutom en del bekymmer att stå i. Efter nästan en månads ledighet har laget verkligen rivstartat här i början på juli, med tre matcher på bara en och en halv vecka. Dels hade laget en tuff allsvensk omstart mot Örebro SK, där det blev förlust med 4-2 på bortaplan.

Dessutom hade Norrköping ett tufft Europa League-kval, då i bemärkelsen restid. Så sent som i torsdags var laget nämligen nere i Kosovo för returmötet i kvalet. Nu vann i för sig Norrköping helt utan att förta sig, men resan riskerar ändå att sitta lite i benen på spelarna.

Det finns med andra ord en hel del faktorer som möjligen kan tala för en skräll här. Spelbolagen verkar helt ha underskattat den möjligheten.

Jon Jönsson är för övrigt fortsatt otillgänglig efter sin skada i mitten av maj månad. I övrigt ska IF Elfsborg kunna ställa bästa lag på benen. I hemmalaget finns det betydligt fler skador, men det är å andra sidan inga nya skador som stör. Laget har klarat sig utan bland annat David Mitov Nilsson, Marcus Falk Olander och Andreas Blomqvist hela säsongen. Så här långt har det gått bra och det finns egentligen inga avbräck som bör störa i det här läget.

Vårt spel blir IF Elfsborg +0.0 (asian handicap) till hela 3,30 gånger pengarna hos Unibet. Det vill säga samma spel som draw no bet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  IF Elfsborg +0.0 (asian handicap)
Odds:  3,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 9/7
TV:   
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 24%
2: 23%
Över 2,5 mål: 67%
Under 2,5 mål: 34%