Speltips inför IFK Norrköping – Kalmar 16/5: Klart favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 15 May 2017

Skynda, fynda innan tåget går! Här kommer oddset droppa – inför matchen mellan IFK Norrköping och Kalmar FF på Östgötaporten. Ta del av vårt speltips, oddsen och förutsättningarna här.

Det var på förhand, inför den allsvenska starten, svårt att sätta fingret på Kalmar – vilken nivå håller de för; toppen, mitten eller botten? Åtta matcher in i händelserna har vi fått ett rungande svar – och det är botten.

Kalmar är helt under isen, vilket de ynka fem inspelade pinnarna på åtta matcher antyder. Med det är endast AFC Eskilstuna sämre och annat än att krisen är total kan väl inte påstås? En som sitter osäkert på sitt jobb, det är tränaren Peter Swärdh. Gissningsvis bara en tidsfråga innan tålamodet är över och han ryker.

Annat är det med Norrköping, som andas positivitet. De har skrapat ihop 14 pinnar hittills och är med det i det främsta skicket precis bakom serieledande Malmö FF, som redan spurtat ifrån resten av serien. Det vänder dock fort i Allsvenskan och att tro att det skulle vara avgjort kan vara ett stort misstag.

Ska vara klar skillnad

Inte mycket positivt om Kalmar just nu och om vi tittar närmare på deras matcher, är det få prestationer som ens kan tituleras som godkända. Exempelvis hade man extremt flyt i årets enda seger, hemma över Halmstad.

Om ingenting drastiskt inträffar, så blir det troligtvis nedflyttning. Så illa har det sett ut.

Norrköping står starkt. 14 pinnar har det blivit och man har varit förtjänta av mer. Många positiva tendenser i spelet – och på hemmaplan är man erkänt svåra att handskas med.

Den här hemma-/bortafaktorn stärks ytterligare eftersom matchen spelas på plast – något som brukar innebära problem för KFF.

På detta – råder stora trupproblem hos bortalaget. Melker Hallberg är avstängd medan spelare som Ole Söderberg och Rasmus Elm ser ut att missa matchen med skador.

Klasskillnad ska det vara här…

IFK Norrköping -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de bara vinner med uddamålet – plockas till 1,93x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 16/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: