24 september 2017 BK Häcken AIK speltips Allsvenskan

Speltips inför IK Sirius – AIK 6/8: Tätt och jämnt

Det är jämnt som attan på förhand när IK Sirius och AIK gör upp i Uppsala. Det öppnar för ett rakt 1X2-spel till hela 3,40 gånger insatsen hos spelbolaget Bethard.

När AIK tar den korta resan till Uppsala är det med goda förhoppningar om poäng i det allsvenska toppmötet med IK Sirius. Å andra sidan finns det flera saker som gör det svårt att lita på AIK som segrare här.

Dels sitter det troligen en del trötthet i spelarna efter torsdagens sena och långa match mot Braga i Europa League-kvalet. Att det dessutom blev förlust efter insläppt mål i den sista sekunden – i princip – lär inte vara mycket till moralhöjare för laget. Flera av spelarna – däribland nyförvärvet Obasi – är inte i fullt slag och kan få tufft att orka här.

Dessutom har AIK haft tufft med målskyttet hela säsongen. Nyförvärv som Obasi och Stefanelli har tagits in för att lösa den biten, men vilka får starta den här matchen? Stefanelli är fortsatt mållös efter en handfull matcher i AIK-tröjan och ser – om vi ska vara lite hårda – inte särskilt het ut just nu. Det kan bli ett problem för AIK att få in bollen.

IK Sirius är inte en lätt motståndare

För motståndet står alltså IK Sirius, som verkligen etablerat sig som ett topplag den här säsongen. 17 matcher in har laget fortfarande häng i toppen och ligger just nu på Europaplats – som nykomling. Det är ingenting annat än imponerande. Nu har laget tappat nyckelspelare som Sarfo och Ogbu (skadad), men har å andra sidan tagit in Skhodran Maholli. För något år sedan sprutade han in mål i Superettan och nu ser det ut som att den formen är på god väg tillbaka. Han har redan nätat två gånger för Sirius.

Faktum är att Sirius inte har förlorat ett allsvenskt möte sedan Örebro borta i slutet av maj månad. Därefter har laget fem vinster och två oavgjorda. Det känns som att stabiliteten – som grundar sig på organisation och tilltro till den tydliga spelidén – gör laget väldigt svårslagna.

Det naturliga är att tänka sig en avslagen historia här, men spelbolagen är också inne på det spåret och har slaktat oddsen på underspelet. Det finns också offensiv kvalité i båda läger – om det faller på plats – varpå vi riktar blickarna åt annat håll.

Vi tror på en jämn match. Uddamålsseger åt något håll är möjligt, men krysset bör ligga nära till hands.

X (oavgjort) spelas till 3,40 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 6/8
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 29%
2: 36%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 60%