Speltips inför Island – Ukraina 5/9: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 5 September 2017

Spelbolagen har svårt att skilja Island och Ukraina åt inför tisdagens spektakel i Reykjavik – något som däremot vi på Spelbloggare tror oss kunna.

Tre matcher är kvar och fyra nationer – Kroatien, Ukraina, Island och Turkiet – är fortfarande med i racet om mästerskapsplatserna, den som leder direkt dit samt den till ett eventuellt playoff. Bottenduon Finland och Kosovo är borta ur diskussionen sedan månader tillbaka, och var mer eller mindre borträknade redan på förhand.

1. Kroatien, 7: 5-1-1, 16p, +10 mål
2. Ukraina: 7, 4-2-1, 14p, +6 mål
3. Island, 7: 4-1-2, 13p, +2 mål
4. Turkiet, 7: 3-2-2, 11p, +3 mål

Värt att påpeka är att Kroatien och Turkiet spelar mot varandra parallellt med denna match. En turkisk vinst där – samt att Island undviker att förlora – skulle innebära att gruppen blir ett riktigt getingbo inför avslutningen.

Med helt olika besked kommer parterna till spel. Island åkte på en – i min bok; oväntad – förlust borta mot Finland med 0-1 medan Ukraina levde upp till deras favoritskap mot Turkiet, 2-0.

Rúrik Gíslason blev inbytt och utvisad för Island mot Finland och kommer därför inte kunna medverka här. Det ska dock ha en minimal inverkan på matchen som helhet, då han inte startat en enda match i kvalet.

På hemmaplan – Island ska vara favoriter

En plump i protokollet – hur stor vikt ska läggas vid det? Inte överdrivet, menar jag. Island ska kunna studsa tillbaka på direkten och med tanke på vilken hemmastyrka som visats upp, ser vi dem till och med som hyfsat klara favoriter inför matchen.

Förväxla inte detta med att Islands material skulle vara bättre än Ukrainas – men, precis som tabellen visar på, är det inte någon överdriven skillnad. Det är ofta som Island fortfarande underskattas av oddssättare och marknad.

På hemmaplan har Island vunnit tre av tre matcher – mot Finland, Turkiet och Kroatien. Ukraina har i sin tur förlorat mot Kroatien, kryssat mot Turkiet och vunnit knappt över Finland på resande fot.

Vi får 1,95x för att Island ska vinna, med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort, hos Bet365 och det är värt att testa.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Island +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 5/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: