5 juli 2018 Nick Kyrgios Robin Haase speltips Wimbledon

Speltips inför Jay Clarke – Elias Ymer 28/6: Drömmen om Wimbledon

FRAMFLYTTAD PGA REGN! Elias Ymer är på jakt efter ytterligare en Grand Slam-turnering. För att nå hela vägen till Wimbledon krävs dock två kvalsegrar till. Näst på tur står hemmaspelaren Jay Clarke.

Fortsatt är det Elias Ymer som ska försvara de svenska färgerna i kval till tunga turneringar runt om på ATP-touren. I skrivande stund är vi mitt uppe i kvalet till Wimbledon, en turnering som Elias Ymer har goda minnen från.

För två år sedan tog sig svensken in i huvudturneringen efter en fantastiskt kval, där han bland annat slog ut Guido Pella. I den första omgången väntade sedan Ivo Karlovic och Elias Ymer kunde säkra ett set i en mycket tät match, men förlorade till slut 3-1. Under stora delar av matchen stod det dock och vägde, men kroatens serve blev för tung till slut.

Nu är den svenska tennistalangen tillbaka för att försöka nå huvudturneringen igen. I den första kvalomgången var det ingen större fara att avstyra Duckhee Lee. Med tanke på koreanens risiga form vore det konstigt annars. Nu väntar en 18-årig hemmaspelare som känns betydligt hetare på förhand.

Det här blir något att bita i

Jay Clarke är med sina 18 år väldigt färsk på touren och har därmed inte den riktiga erfarenheten av den här typen av tunga kval. Det är en fördel för Elias Ymer, som kvalat in till Grand Slam-turneringar vid upprepade tillfällen och som har gjort fina resultat på gräs tidigare.

Å andra sidan har britten spelat fint på gräs den här sommaren, med segrar mot Illya Marchenko och Alex De Minaur i Ilkley Challenger förra veckan. I den första kvalomgången kunde Marcelo Arevalo avstyras enkelt. Det här är inga segrar som i sig själva säger så mycket, men tendensen är fin och underlaget passar bevisligen honom. Märk väl att Jay Clarke redan spelat sex gräsmatcher i sommar, att jämföra med Elias Ymers en. Det är en klar fördel.

Vi hoppas och tror på svensken här, men känslan är att hemmaspelaren kan streta emot. Elias Ymer har en tendens att tappa set på grund av bristande jämnhet i sitt spel, samtidigt som det här är två hyfsat bra servare. Det stärks dessutom av underlaget.

Därför tror vi på en hel del game. Kanske också en tresetare.

Över 22,5 game spelas till 1,95 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 22,5 game
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, onsdag 28/6

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Jay Clarke: 42%
Elias Ymer: 64%
Över 22,5 game: 51%
Under 22,5 game: 56%