Speltips inför Jelena Ostapenko – Simona Halep 10/6: Dubbla degen i damfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 9 June 2017

Alla ögon riktas mot centrecourten i Paris när damfinalen i Roland Garros spelas vid 15:00 på lördagen. Jelena Ostapenko tar sig an favoriten Simona Halep.

Det blev inte riktigt den väntade finalen på damsidan i Roland Garros, men förväntningarna inför lördagens final är likväl stora. Den 20-åriga lettiska tennistalangen Jelena Ostapenko har efter närmare två veckor fin tennis tagit sig hela vägen fram till denna final.

Väl i finalen väntar föga förvånande Simona Halep, en spelare som avancerat stort de senaste säsongerna och som nu är rankad fyra i världen. Rumänskan har dessutom varit stark tidigare i sommar, med bland annat en seger i Madrid och en finalförlust i Rom under maj månad.

Simona Halep må vara en spelare som inte riktigt har längden för sig, men hennes fina fotarbete och intensitet i spelet har gjort att hon tagit sig långt. Att slippa möta Serena Williams i en Grand Slam-final ökar ju dessutom chanserna att knipa en efterlängtad titel, varpå vi tar för givet att rumänskan kliver in till matchen med full koncentration.

Här tar det stopp för talangen

Jelena Ostapenko har som sagt imponerat stort under Roland Garros. Att ta sig hela vägen till en final är – oavsett vad som händer – imponerande av en 20-åring utan större meriter så här långt. Som rankad 47 i världen finns det en ganska lång resa kvar att göra för den lettiska talangen, som vi nog kan räkna med i världseliten i framtiden.

Om vi ska vara lite elaka har lettiskan haft en ganska bekväm resa, där väl egentligen danskan Caroline Wozniacki i kvartsfinalen varit det tyngsta motståndet. Där kunde Jelena Ostapenko dra nytta av det regnuppehåll som förstörde matchens tempo. Till slut gick hon segrande ur striden med 2-1 i set. Faktum är att Jelena Ostapenko bara vunnit i raka set i två av sex matcher, att jämföra med Simona Haleps fyra vinster utan tappat set.

Känslan är att lettiskan nu står inför sitt tuffaste motstånd hittills. I en final – när rutin är en faktor som inte ska underskattas – lär det göra utmaningen svårhanterlig för den unga lettiskan.

Med tanke på att vi sällan får se särskilt långa set i damtennis – spelarna besitter inte samma tunga servespel som gör vissa herrspelare närmast omöjliga att breaka – tror vi på en ganska snabb historia här. Simona Halep – om hon vaknat på rätt sida – bör ta det här i raka set. Märk väl att Simona Halep tar över som världsetta om hon vinner här. Det är en extra motivationsfaktor att ta i beaktande.

Under 20,5 game spelas till 2,00 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 20,5 game
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, lördag 10/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: