6 juli 2017 AIK Klaksvík

Speltips inför Jönköping Södra – AIK 22/4: Målspel hämtas

Det är ett ganska pressat AIK som tar sig neråt i landet för en tuff bortamatch mot Jönköping Södra. Stadsparksvallen står värd för det som kan bli en mycket tät historia.

Det står bara en allsvensk match på schemat den här lördagen. Det är å andra sidan inte vilken match som helst, utan en match som faktiskt är av stort intresse. På ena står Jönköping Södra, ett lag som efter en trevande start på säsongen tog en tung trepoängare i Smålandsderbyt mot Kalmar FF senast.

För motståndet den här lördagen står AIK. Efter den tunga derbyförlusten senast kan vi räkna med att det är ett revanschsuget bortalag som kliver in på Stadsparksvallen. Det är också ett AIK som har en hel del frågetecken kring sig.

Dessa frågetecken har knappast rätats ut efter att Henok Goitom dragit på sig en skada i veckan och i skrivande stund är det högst tveksamt om klubbens numera enda – ja, det vågar vi påstå – fungerande anfallare är spelklar. Det vore ett enormt avbräck för Rikard Norling, som i det stora hela haft väldigt svårt att få fart på sitt lags anfallsspel under inledningen av säsongen.

0-0 gånger två förra året

Som nykomlingen i Allsvenskan gjorde Jnköping Södra stor succé förra året. Tränaren Jimmy Thelin har hyllats till skyarna – med all rätta. Mot AIK tog laget två poäng under 2016. Både matchen på Friends Arena och den på Stadsparksvallen i Jönköping slutade 0-0.

Den här gången är känslan att vi hamnar någonstans där i krokarna igen. AIK har som sagt tydliga offensiva problem. Då syftar vi främst på målskyttet och förmågan att skapa hundraprocentiga målchanser. Å andra sidan är AIK ett mycket solitt lag bakåt, något som Rikard Norling och hans 3-5-2-uppställning verkligen har cementerat. Backlinjen är bred, stark och tål många olika typer av motstånd. Det blir med andra ord svårt för hemmalaget att göra mål här, även fall J-Södras offensiva spel sett ganska start ut i inledningen. Halmstad, Örebro och Kalmar är dock betydligt svagare i sin defensiv än vad AIK är.

Att AIK skulle bjuda på en målsprakande fotboll för egen del känns föga troligt. Det har sett krampaktigt ut i de tre inledande matcherna. Förra årets dubbla 0-0-resultat mot J-Södra lär inte heller skänka mycket optimism till redan uppretade supportrar, som efter derbyförlusten senast verkligen vill se förbättring.

Under 2,5 mål spelas till fina 1,81 gånger pengarna hos Nordicbet.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  16:00, lördag 22/4
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 29%
2: 47%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%