Speltips inför Jönköping Södra – IF Elfsborg 18/8: Viktiga poäng på spel

Simon Pålsson Publicerat: 17 August 2017

Fredagsmöte i Allsvenskan väntar. Jönköping Södra och IF Elfsborg gör upp om viktiga poäng. Två formsvaga lag rent poängmässigt – i vilken utsträckning påverkar det tillställningen?

Allsvenskt möte på Stadsparksvallen i Jönköping väntar. Jönköping Södra fortsätter att desperat jaga poäng för att undvika att bli indragna i bottenstriden på allvar. Nu väntar ett IF Elfsborg som lär vara fyllda av revanschlusta efter förlusten senast.

Faktum är att Elfsborg sett relativt starka ut på sistone – åtminstone offensivt sett. Mot IFK Göteborg skapade laget tillräckligt för att vinna matchen, men där riktiga skärpan framför mål saknas. Nu väntar dessutom en tuff bortamatch, varpå en målexplosion känns avlägsen även här.

Kom ihåg att Elfsborg är ett klassiskt plastlag och har väldigt svårt på gräs. Det offensiva spelet tappar rytm och laget blir ordentligt försvagade i termer av spets. Jönköping Södra är dessutom ett lag med en tydlig organisation och även fall poängskörden är svag i år finns det fortsatt ganska starka defensiva linjer att luta sig tillbaka mot.

Ett underspel hämtas

Om vi studerar Jönköping Södras resultatrad är det mycket dyster läsning. Laget har en vinst på de sju matcherna som spelats sedan sommaruppehållet. Totalt fyra av 21 möjliga poäng räcker inte långt och hör till de sämsta lagen i serien.

Bortsett från 6-1-krossen mot Halmstad har det dock sällan handlat om några större förluster, utan problemet handlar snarare om att laget gör för få mål. Defensivt sett finns det självklart utvecklingspotential, men det är inte där skon klämmer.

Fyra raka utan vinst är facit för Elfsborg, som spelmässigt ser lite bättre ut i våra ögon. Å andra sidan är det inget vidare tecken när laget misslyckas att kapitalisera på spelövertag och chansskapande i match efter match. Inte mycket talar för att det skulle bli annorlunda här.

Under 2,75 mål spelas därmed till 1,90 gånger insatsen hos bet365. Då får vi halva insatsen tillbaka om matchen slutar med totalt tre mål.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 18/8
TV:   (Jämför alla odds)
Stream:   (Jämför alla odds)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: