Speltips inför Jönköping Södra – Malmö FF 3/6: 1X2-spel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 2 June 2017

Pawel Cibicki är tillbaka i Jönköping, men risken är att MFF-spelaren får inleda på bänken när Jönköping Södra och Malmö FF gör upp om vårsäsongens sista trepoängare.

I den sista omgången inför det stundande allsvenska sommaruppehållet tar Jönköping Södra sig an serieledande Malmö FF, som åker till Stadsparksvallen med revansch i sikte.

Förra säsongen åkte laget nämligen på en 3-2-förlust uppe i Jönköping. En starkt bidragande orsak till den förlusten var Pawel Cibicki. Malmö FF-spelaren var då utlånad till J-Södra, där han gjorde succé. Mot Malmö FF gjorde han två mål.

Inför det här mötet är Pawel Cibicki åter i fokus. Enligt vissa rapporter och tendenser på veckans träningar kan det vara så att både han och stjärnan Jo-Inge Berget petas i den här matchen. Båda har visat smårisig form på sistone och kan väljas bort till förmån för andra. Det är allmänt känt att skåningarna har en oerhörd bredd, så det ska inte vara något problem.

Efter två raka poängtapp tog så åter Malmö en trepoängare sist, efter ett sent segermål mot AIK. Det lär ha gjutit ytterligare mod i de skånska trupperna, som mer än gärna avslutar vårsäsongen med ytterligare tre poäng och förstärkt serieledning.

Jönköping Södra läcker en hel del

Så här 10 omgångar in på säsongen går det att se hur Jönköping Södra fortfarande har kvar stora delar av sitt fina spel från förra säsongen. Det finns klara tendenser till mycket fin fotboll från Jimmy Thelins lag, som dock har haft problem med att hitta en självklar målskytt och en stabilitet i sitt defensiva spel.

Laget släpper helt enkel in lite för många mål, något som gör det svårt att plocka vinster. Fyra raka matcher utan en vinst nu gör att laget trots allt ligger på nedre halvan i tabellen.

Känslan är att skåningarna är klara favoriter här. Nu är Franz Brorsson och Lasse Nielsen åter spelklara och väntas starta matchen. Det finns egentligen ingenting att klaga på. Förutsättningarna är perfekta för det som tydligt är Sveriges starkaste lag.

Det bör resultera i en vinst. MFF vill ta revansch här. Malmö FF vinner spelas till 1,75 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, lördag 3/6
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: