9 september 2018 Juan Martin Del Potro Novak Djokovic speltips US Open final

Speltips inför Juan Martin Del Potro – Ernests Gulbis 6/7: Smällkaramell i andra omgången

Här väntar en riktig drömmatch för den som älskar tennis. Två forna storspelare gör upp i den andra omgången i Wimbledon. Juan Martin Del Potro hoppas slå ut den jämnårige letten Ernests Gulbis.

Här kan vi snacka en riktig smällkaramell.

Redan i den andra omgången får vi se två fantastiska tennistalanger – då i bemärkelsen den talang de besitter – göra upp i Wimbledon. Det är Juan Martin Del Potro och Ernests Gulbis som drabbar samman. Två forna storspelare. Två forna topp 10-spelare i världen.

Båda har haft enorma problem med skador genom sina karriärer. Det har gjort att de senaste säsongerna har spolierats, men i vissa stunder kan båda blända oss med ett fantastiskt spel fortfarande. Juan Martin Del Potro stod för en fin sommar förra året och det är också han som har en lite mer tålig kropp just nu. Det har gjort att argentinaren kunnat avancera tillbaka till plats 32 på världsrankingen. Att jämföra med Ernests Gulbis, som är rankad långt över 500.

Inte nog med tennistalangen, skadorna och toppnoteringen på rankingen. Båda spelarna är dessutom 28 år gamla. Ingen ålder på en häst och får de bara fason på fysiken får vi njuta av båda spelarna i många år till. Det känns lovande.

Vad tror vi om matchen då?

Det råder ingen tvekan om att vi rattar in den här matchen på torsdagseftermiddagen. Det här har alla förutsättningar att bli en riktig smällkaramell. Juan Martin Del Potro får ofrånkomligen gälla som favorit även i vår bok, men här är vi inte helt eniga med spelbolagen.

Som bäst betalar det raka spelet på argentinaren löjliga 1,15 gånger pengarna. Det är på tok för lågt och inte på långa vägar spelbart. Ernests Gulbis har talangen att slå sin motståndare och 3-0-vinsten i den första omgången – han tappade för övrigt fyra game på hela matchen – vittnar om att formen är på väg. Därtill har Ernests Gulbis två vinster på de tre senaste mot Juan Martin Del Potro.

Känslan är snarare att vi står inför en lång match. Del Potro tappade set mot en skadedrabbad Thanasi Kokkinakis i första omgången. Ernests Gulbis är på intet sätt en enklare motståndare i det här skedet.

Därför spelar vi Ernests Gulbis +2,5 set till 1,90 gånger pengarna hos Betway. Då räcker det att letten tar ett set för att spelet ska sitta. Ett rakt överspel kan också vara intressant – det känns osannolikt att Del Potro skulle klappa igenom och tappa matchen i raka set – men vårt fokus blir som sagt det här spelet.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Ernests Gulbis +2,5 set
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:30, torsdag 6/7
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Juan Martin Del Potro: 87%
Ernests Gulbis: 16%
Över 3,5 set: 51%
Under 3,5 set: 52%