Speltips inför Kalmar FF – AIK 9/7: Svaga offensiva hot

Simon Pålsson Publicerat: 6 July 2017

Det kryllar inte av offensiv hot när Kalmar FF och AIK gör upp på Guldfågeln Arena. Det borde göra risken för en målsnål historia tämligen stor här.

AIK tar sig ner till Småland och Kalmar på söndagen. Här väntar möte med Kalmar FF, som verkligen inte har haft en bra säsong så här långt. Nu har smålänningarna dock plockat tillbaka Nanne Bergstrand på tränarpositionen. Förhoppningen är att den gamla tränaren ska återupprepa succén från sin senaste visit i Kalmar.

Det som Nanne Bergstrand bidrar med och det som han i princip är en garant för är ett välorganiserat lag. Han har mycket rutin och såg i Hammarby till att bli ännu bättre på det där med att täppa till bakåt, åtminstone efter att hela idén om “framtidens fotboll” blev passé.

Det gör att vi tror på ett Kalmar som får ett litet uppvaknande här. I omstarten borta mot Djurgården hade laget svårt att hänga med, men väl hemma på Guldfågeln Arena tror vi att laget kan stänga igen matchen. Med tanke på att vi har två defensivt inriktade lag tror vi på en målsnål historia. Konstigt vore väl annars?

AIK med styrkorna i defensiven

Att AIK har sina styrkor i defensiven är uppenbart. Lika självklart är det att 08-laget har stora brister i offensiven, något som Björn Wesström försökt lösa genom att värva in en hel del offensiva spelare nu i sommar. Dessvärre för AIK:s del är dessa spelare inte tillgängliga förrän den 15 juli.

5-0-vinsten i Europa League-kvalet tidigare i veckan gav en del positiva offensiva svar, men då ska sägas att motståndet var enormt svagt och att det egentligen inte går att tolka in för mycket av det resultatet. Visst, Eero Markanen kan nog ha fått sig en boost efter tre strutar.

Hur som helst tror vi på en defensivt inriktad historia här. AIK lägger sig ofta an med en klart mer defensiv approach på bortaplan och Kalmar lär fokusera på grunderna här. Båda lagen saknar dessutom ordentlig offensiv spets.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 9/7
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: