6 augusti 2017 Kalmar FF IFK Göteborg speltips Allsvenskan

Speltips inför Kalmar FF – IFK Göteborg 6/8: Optimism hos båda krislagen

Målmöjligheterna tros vara goda när Kalmar FF och IFK Göteborg gör upp på Guldfågeln Arena. Båda lagen anar en försiktig ljusning på formfronten. Påverkar det matchbilden?

Två krislag gör upp om tre oerhört viktiga allsvenska poäng vid 15:00 på söndagen. Kalmar FF och IFK Göteborg är ett möte som har alla förutsättningar att bli spännande då så väldigt mycket står på spel för båda lagen.

Efter två raka vinster – borta mot AIK och hemma mot AFC Eskilstuna – har Kalmar FF plötsligt seglat iväg något från Halmstads BK i bottenskiktet av tabellen. Fortsatt befinner sig dock smålänningarna i någon form av kris, då spelet ser hackigt ut och poängskörden fortfarande är för skral. I skrivande stund hittar vi laget på kvalplatsen. Med två raka vinster finns det dock viss anledning till optimism.

Inför matchen mot IFK Göteborg finns det heller inga större avbräck att ha i åtanke. Visst, Rasmus och David Elm finns såklart inte tillgängliga, men spelare för spelare är det ingen dålig trupp som Kalmar FF har. Ismael är fortsatt kvar i laget och lär bli viktig på mitten med bland annat Romario. Där framme kan Erton Fejzullahu bli en nyckelspelare resten av hösten och möjligen redan mot Blåvitt.

IFK Göteborg bjuder alltid på mål

Blåvitt är också en klubb i kalabalik, men på ett litet annat plan. Här handlar det inte om en omedelbar risk att åka ur Allsvenskan, men snarare en identitetskris och väldigt grusade förhoppningar. Ambitionen om att tillhöra toppen känns ganska avlägsen i tillfället.

I veckan gick klubbledningen ut med att Blåvitt ska vinna guld senast 2021. Det må låta trevligt för supportrarna, men med en risig ekonomi, en trupp som faller samman och en ledning som inte verkar dra åt samma håll finns det all anledning till skeptism. Efter att Jörgen Lennartsson tvingats lämna jobbet som huvudtränare ser det dock aningen bättre ut i IFK Göteborg, som vann med 4-1 senast hemma mot ett svagt IFK Norrköping.

Märk väl att Blåvitt har en klar tendens att bjuda på målrika drabbningar. 4-1 mot Norrköping var uppföljaren till 2-2 och 4-2 hemma respektive borta mot Örebro SK. Det finns klara defensiva brister, samtidigt som tyngden i offensiven ofta gör att Blåvitt får in en boll framåt. Det är bara fyra allsvenska lag som har gjort fler mål än Blåvitt i år.

Med en försiktig optimism och en ljusning på formfronten hos båda lagen tror vi på en positiv fight – i bemärkelsen att båda lagen går för tre pinnar. Det lär öppna upp matchen.

Över 2,5 mål spelas till 1,93 gånger pengarna hos 888sport.

 

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 6/8
TV:    
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 30%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%