2 april 2018 Elfsborg Malmö FF speltips Allsvenskan

Speltips inför Kalmar FF – Malmö FF 27/4: Tungt favoritskap

Favoritskapet väger tungt när serieledande Malmö FF åker österut mot Guldfågeln Arena. Där väntar jumbon Kalmar FF, som är desperata i sin jakt på poäng.

Det är intensiva tider för den allsvenska fotbollsälskaren. Den femte omgången sparkade igång redan under onsdagen och fortsätter med en fullspäckad torsdag.

Därefter bjuder helgen på den sjätte omgången. Det ska hinnas med en hel drös med omgångar innan sommaruppehållet kommer, då många allsvenska spelare väntas spela U21-EM med det svenska U21-landslaget.

Här väntar nu en match mellan toppen och botten i den allsvenska tabellen. Guldfågeln Arena strax utanför stadskärnan i småländska Kalmar står värd för matchen mellan Kalmar FF – som just nu har en enda inspelade poäng – och serieledande Malmö FF. Skåningarna har tio poäng av tolv möjliga så här långt.

Det går inte att blunda för var favoritskapet ligger inför matchen. Å andra sidan är det i motvind som draken lyfter och Kalmar är självklart ett bättre lag än vad resultaten visar. Men att behöva ta sig an ett formstarkt Malmö i den prekära situation som Kalmar redan sitter i är såklart ingen höjdare. Det raka spelet på gästerna ger över 1,60 gånger pengarna hos flera spelbolag och det är faktiskt någon tiondel högre än förväntat.

Kalmar har passat Malmö dåligt

Det som möjligen talar för hemmalaget här är att de faktiskt har ett ganska okej facit mot just Malmö på sistone. I tre raka allsvenska möten på Guldfågeln Arena har laget lyckats undvika att förlora. Kalmar har dessutom plockat en vinst.

Därtill tog laget en pinne nere i Malmö så sent som förra säsongen, varpå det finns goda minnen för en drös av spelarna. Anledningen till att Malmö hade så svårt för Kalmar var att det malmöitiska mittfältet aldrig riktigt fick grepp om Kalmars spelskickliga mittfält. Det gick helt enkelt inte att komma upp i press ordentligt, något som MFF är väldigt vana vid att göra för att återerövra boll snabbt.

Den här gången får dock Kalmar klara sig utan Rasmus Elm, som missar matchen på grund av skada. Det är ett avbräck som kan bli kostsamt, inte minst då han har tenderat att vara väldigt bra i just matcherna mot Malmö. Ett mittfält bestående av Anders Christiansen och Oscar Lewicki bör dominera den här matchen. Till den här matchen väntas dessutom Jo-Inge Berget åter finnas med i startelvan. Tillsammans med Pawel Cibicki, Markus Rosenberg och Erdal Rakip utgör han ett ordentligt offensivt hot. Yoshimar Yotun är dock avstängd för Malmös del.

Vår känsla är att Malmö lär dominera här. Ett formsvagt Kalmar kommer inte att orka stå emot och såvida Malmö får in det där första målet i tid kan det här rinna iväg. Det raka spelet på gästerna är intressant, men hos bet365 hittar vi något som lockar ännu mer.

Malmö FF -1 (asian handicap) spelas till hela 2,15 gånger pengarna hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger för skåningarna.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Hos Betfair kan du nu spela på den raka bortasegern till 6,00 gånger pengarna.

1. Lås upp kampanjen via denna länk och öppna ett konto med koden ZFBM00.

2. Placera ett spel på att Malmö FF vinner. De första 100 kronorna av ert spel räknas mot den här kampanjen, spelar ni mer än så blir det till det ordinarie oddset.

3. Om spelet prickar får ni tillbaka er insats som kontanter och resten av vinsten som ett gratisspel.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF -1 (asian handicap)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 27/4
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 16%
X: 25%
2: 63%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%