16 maj 2017 Kanada Finland speltips hockey-VM

Speltips inför Kanada – Finland 16/5: Spel på målmarknaden

Det är dags för den sista gruppspelsomgången i hockey-VM. Kanada och Finland hoppas avsluta gruppspelet på bästa sätt, för att på så sätt kliva in till slutspelet med gott självförtroende.

Kanada och Finland drabbar samman i det som är den sista omgången i grupp B, som Kanada för övrigt ser ut att plocka hem utan större bekymmer.

En liten plump i protokollet finns faktiskt att anmärka på för kanadensarnas del. Dels har inte spelet varit fullt så övertygande de sista matcherna och dels åkte man faktiskt på en förlängningsförlust mot Schweiz senast.

Å andra sidan är känslan given här; det här är ett lag som inte riktigt har växlat upp på allvar än. Det finns mer att ta av och det lär vi inte få se förrän det verkligen gäller. I den sista matchen i gruppen väntar vi oss därmed en fullskalig offensiv och en klar ambition att få igång ett aktivt målskytte. Det kan bli guld värt längre fram i turneringen.

Finland har vaknat till liv nu

Efter en horribel inledning på turneringen har Finland sett aningen starkare ut i de senaste matcherna. Schweiz, Norge och Slovenien har alla besegrats och tack vare det här ser det ut som att finnarna tar sig till slutspelet trots allt.

Om det ska finnas någon som helst möjlighet att hävda sig där krävs dock en rejäl uppryckning även mot lite starkare motstånd. Här fyller matchen mot Kanada en fin förberedande funktion. Vi räknar med ett Finland som vill trycka på för att göra sitt (målmässiga) avtryck i matchen.

Det ska sägas att Finland har ganska bra resultat mot Kanada på sistone. Två vinster på de tre senaste gör att finnarna inte på något sätt behöver känna sig underlägsna. Den psykologiska effekten av detta ska tas med i beräkningen.

Vi tror på en offensivt inställd match mellan två lag som i det här läget inte har så mycket att förlora. Gasa på!

Över 5,5 mål spelas till 1,83 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, tisdag 16/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 16%
2: 14%
Över 5,5 mål: 57%
Under 5,5 mål: 48%