Speltips inför Kanada – Frankrike 11/5: Galet favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 10 May 2017

Spelbolagen är totalt ense om att Kanada är enormt klara favoriter inför mötet med Frankrike i hockey-VM. Detta trots att fransoserna har goda erfarenheter från möten med Kanada och dessutom har fin form just nu.

Här kan vi verkligen prata om ett galet favoritskap.

Precis som alltid kliver det kanadensiska hockeylandslaget in på isen som klara favoriter på förhand. Det är inga konstigheter med tanke på vilka resultat laget uppvisat och vilken fantastisk trupp som de faktiskt ställer på isen.

Å andra sidan finns det någon måtta på galenskaperna. Det är vad vi kan känna inför Kanadas fjärde match i den här VM-turneringen, när ett formstarkt Frankrike står för motståndet. Tjeckien, Slovenien och senast Vitryssland har varit enkla motståndare för kanadensarna, som tagit övertygande segrar i samtliga matcher. Nu väntar dock det vi tror är den svåraste nöten att knäcka hittills.

Det är inte på något sätt så att vi tror på en fransk skräll här, det känns lite väl avlägset. Det vi vänder oss emot är spelbolagens övertygelse om att det här minsann blir en kross av episka mått. Att Kanada ska vinna med minst fyra mål betalar inte mer än 1,40 (!) gånger pengarna. Det känns på tok för lågt mot ett franskt lag som imponerat hittills.

Frankrike har att bygga på

I sina tre inledande matcher i den här turneringen har Frankrike lyckats ta två vinster – mot Finland och Schweiz – samt snöpligt och onödigt förlorat mot Norge med 3-2. I de två senare matcherna har laget verkligen hittat rätt i offensiven och har på dessa matcher tryckt in nio puckar. Detta mot relativt starka lag i Finland och Schweiz. Det är imponerande.

Det förutsätter vi att fransoserna vill bygga vidare på.

En annan sak som laget tar med sig inför mötet med Kanada är lagens statistik i inbördes möten. Visst, det är Kanada som har gått segrande ur striden, men i 2014, 2015 och 2016 års möten har Frankrike stretat emot bra. Linan +4,5 har suttit varje gång.

I den här turneringen känns Frankrike hetare än föregående år och det finns därmed ingen anledning att tro på en större kanadensisk seger den här gången.

Frankrike +4,5 spelas till hela 1,95 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frankrike +4,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, torsdag 11/5
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: