25 februari 2018 Ryssland OAR Tyskland speltips OS final

Speltips inför Kanada – Ryssland 20/5: Tät semifinal

Redan 15:15 drabbar Kanada och Ryssland samman i VM-turneringens första semifinal. Här väntas en tät och tuff match mellan två potentiella guldlag.

Då börjar det dra ihop sig på allvar i VM-turneringen. En riktig smällkaramell till match står på schemat i den första semifinalen, som spelas redan på lördagseftermiddagen vid 15:15.

Det var många som hade det här som den väntade finalen, men Kanada och Ryssland får alltså göra upp redan i semifinalen istället. För motståndet i en eventuell final kommer antingen Sverige eller Finland att stå.

Kanada gick in i turneringen som favoriter och har egentligen befäst den rollen allteftersom. Å andra sidan såg det inte helt övertygande ut i kvartsfinalen mot ett hemmastarkt Tyskland, där kanadensarna bara vann med 2-1 till slut. I gruppspelet åkte laget dessutom på pumpen mot Schweiz; en förlust som dock kan härledas till något bristande motivation.

Två lag som tar ut varandra

Ryssland har imponerat med en fin defensiv rakt igenom hela turneringen och har fyra nollor på sina fem senaste matcher i turneringen. Nu har det i för sig handlat om tämligen enkelt motstånd, men för självförtroendet är det alltid positivt att hålla nollan intakt.

Ryssland har goda minnen från möten med Kanada i diverse VM-turneringar. Faktum är att laget inte förlorat en slutspelsmatch i VM mot Kanada sedan 2005. Under den här perioden har laget dessutom två finalvinster mot Kanada, även fall det är kanadensarna som har två World Cup-vinster i bagaget från 2015 och 2016.

Hur som helst känns det som två hockeyländer som är relativt jämna historiskt sett. Just nu har Kanada en mer stjärnspäckad trupp, men Ryssland känns solida och lär kunna stänga ner kanadensarna ganska effektivt.

Trots att det kryllar av offensiva kort i båda läger tror vi att lagen tar ut varandra här. Det är en viktig match och då tas risktagandet ner någon nivå.

Under 5,5 mål spelas till 1,80 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 20/5
TV:    
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 22%
2: 34%
Över 5,5 mål: 47%
Under 5,5 mål: 58%