Speltips inför Kevin Anderson – Kei Nishikori 25/5: Japanen bör lösa det här

Simon Pålsson Publicerat: 21 May 2017

ATP-turneringen i schweiziska Genève är på torsdagen framme vid sin tredje omgång. Där väntar mötet mellan Kevin Anderson och Kei Nishikori, där japanen får gälla som solklar favorit.

I tredje omgången av ATP Genève väntar ett intressant möte mellan två namnkunniga spelare i Kevin Anderson och Kei Nishikori. Förutom att båda har skördat framgångar i större turneringar har de en sak till gemensamt, nämligen att de egentligen föredrar att spela på hardcourt.

Kevin Anderson har med sin hårda serve och sin tämligen kraftfulla forehand alltid gynnats av ett så snabbt underlag som möjligt, medan en så intensiv och kontringsstark spelare som Kei Nishikori också trivs bäst när bollen studsar snabbt och tempot höjs i matchen.

Å andra sidan är japanen Kei Nishikori en så pass etablerad och bred spelare att han behärskar samtliga underlag, även fall det är tydligt att han prioriterar hardcourtsäsongen och att det är där – speciellt när det kommer till Grand Slams – han faktiskt kan hota de riktigt stora på allvar. Med Roland Garros, Franska Öppna, runt hörnet behöver japanen dock vässa på grusformen, varpå vi räknar iskallt med att han går för fullt i den här turneringen.

Kei Nishikori är klassen bättre

Att det är en skillnad mellan de här spelarna i klass råder det ingen tvekan om. Kei Nishikori är en mer rörlig, mer mångfacetterad och en mer talangfull tennisspelare generellt. Det finns helt enkelt mer att ta av i japanens spel. Trots att spelet till mångt och mycket är anpassat efter ett snabbt underlag är han duktig på grus.

Faktum är att det är på grus som japanen har sin högsta vinstprocent – över 70% i sin karriär – och det säger en del om att bredden i hans spel. Det ska sägas att hans grussäsong generellt sett är väsentligt kortare än hans hardcourtsäsong, varpå siffrorna baseras på färre matcher.

Kevin Anderson – en spelare som är så beroende av sin form – bör lida mer av underlaget än vad Kei Nishikori kan göra. Den sistnämnda har större möjligheter att anpassa sitt spel. 4-1 är resultatet i inbördes möten till japanens fördel. Sydafrikanens enda seger kom efter två tiebreaks (2-0) på hardcourt i Shanghai för två år sedan. Vi kan inte se att den historien upprepar sig igen.

Kei Nishikor bör lösa det här. 2-0 spelas till 1,95 gånger pengarna hos MrGreen.

  Rygga spelet hos MrGreen – Få 2 x 100 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Kei Nishikori 2-0
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (2 x 100 kr gratisspel)
Spelstopp:  Tidigast 10:00, torsdag 25/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: