24 januari 2018 Tennys Sandgren Hyeon Chung speltips Australian Open

Speltips inför Kevin Anderson – Pablo Carreno-Busta 8/9: Oväntad semifinal

En minst sagt oväntad semifinal väntar i US Open. Kevin Anderson och Pablo Carreno-Busta har båda en fantastisk möjlighet att gå hela vägen till en Grand Slam-final.

Med ett ruskigt starkt servande och en beslutsamhet har sydafrikanen Kevin Anderson tagit sig hela vägen fram till semifinal i US Open.

Med många tunga spelare borta och en väldigt lätt halva i lottningen hade Kevin Anderson redan innan turneringen väldigt bra möjligheter att gå långt i en Grand Slam. Det har verkligen märkts att han velat göra det, även fall det börjar synas en del trötthet i hans spel. Det blir i för sig inte så många bolldueller när han spelar, men ett tungt servande kan slita.

Efter tre imponerande 3-0-vinster i inledningen har han nu tappat set mot både Paolo Lorenzi och Sam Querrey. Att gå segrande ur kvartsfinalen mot hemmahoppet Sam Querrey var ett klart styrkebesked. Precis som väntat blev det en ruskigt servebetonad och jämn match, men Kevin Anderson var klart starkast i de avgörande momenten.

Det är hur som helst mentalt påfrestande att spela den typen av urladdningar till matcher. Nu väntar förmodligen en helt annan historia mot en betydligt mer rörlig spanjor, nämligen Pablo Carreno-Busta.

En oväntad men rolig semifinal

Om vi för ett år sedan – eller några månader för den delen – hade påstått att vi skulle få se en Grand Slam-semifinal mellan Kevin Anderson och Pablo Carreno-Busta hade nog inte många läsare varit helt på vår sida. Visst, det har med andra faktorer än rent spelmässiga sådana, men det är trots allt anmärkningsvärt.

Spanjoren har hur som helst imponerat stort. Han har haft en fantastiskt enkel resa för att vara vägen fram till en Grand Slam-semi, men å andra sidan har han gjort processen kort med i stort sett samtliga. Han har dessutom visat prov på mental kyla och beslutsamhet i den tuffa matchen mot formtoppade Denis Shapovalov i fjärde omången (den som slutade 3-0 efter tiebreaks i samtliga set).

I övrigt har det blivit enkla 3-0-vinster. Därmed har Pablo Carreno-Busta ännu inte tappat något set. Märk väl att 26-åringen klättrat ganska ordentligt på världsrankingen de senaste två åren och att han – till skillnad från en del av sina landsmän – faktiskt är en mångsidig spelare i termer av vilket underlag som passar hans spelstil. Därmed är han att räkna med. Vi tror att Kevin Anderson får anstränga sig ordentligt om det ska bli vinst här.

Kevin Andersson har 2-0 i matcher mot spanjoren, men ingen match är i närheten av den dignitet som väntas här. Det lär påverka. Pablo Carreno-Busta känns dessutom skönt formtoppad och bör inte heller ha några fysiska eller mentala problem att ladda om.

Pablo Carreno-Busta +4,5 game spelas till 1,78 gånger insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Pablo Carreno-Busta +4,5 game
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 18:00, fredag 8/9
TV:    
Stream:    

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Kevin Anderson: 69%
Pablo Carreno-Busta: 32%
Över 3,5 set: 63%
Under 3,5 set: 43%