Speltips inför Kroatien – Finland 6/10: Formsvagt mot formstarkt

Spelbloggare Publicerat: 5 October 2017

Har oddssättarna överdrivit Kroatiens favoritskap när de tar emot ett formstarkt Finland på Stadion HNK Rijeka, som matchen flyttats till? Det är lite åt det hållet som vi lutar…

Det var ju redan klappat och klart – trodde alla. Nu är Kroatiens VM-plats faktiskt i fara och skulle det vilja sig rejält illa så kan till och med andraplatsen, som eventuellt leder till playoff, missas.

Gruppens toppstrid är kvalets absolut mest intressanta. Kroatien är alltjämt etta, men endast målskillnad håller dem ovanför Island och Turkiet samt Ukraina jagar två pinnar häck i häl när länderna har två matcher vardera kvar. Avslutande match är en oerhört tuff sådan för Kroatien, Ukraina borta.

Lek med tanken att Kroatien skulle misslyckas med att vinna här. Då är situationen fruktansvärt pressad.

Finland är, förstås, helt borta från mästerskapsdiskussionen. De har varit sida vid sida med Kosovo under större delen av kvalet, men nu ryckt ifrån och fått platsen som nästjumbo säkrad. Bara hedern som ska behållas – och det håller man på. September månads båda matcher vanns – med 1-0 över såväl Island som Kosovo.

Kan bli spännande

Det är klasskillnad, såklart. Kroatien har till vissa delar ett världsmaterial medan Finland är, ja, Finland. Men här och nu – ska värdskapet vara såhär stora favoriter? Tveksamt, faktiskt. Ser visst skrällvärde.

Finland har vaknat till liv – dock alldeles försent. Prestationerna i septembermatcherna lovar dock väl, inte minst försvarsspelet. Två nollor, däribland mot ett svårspelat och starkt Island.

Här kommer det förvisso roteras hejvilt i Finlands backlinje till följd av skadorna på Kari Arkivuo och Jere Uronen samt att kaptenen och försvarsklippan tillika kaptenen Niklas Moisander är tillbaka i truppen. Kanske inte optimalt, men sköna besked med Moisander hel på nytt.

Kroatien verkar ha fått frossa. De tre senaste matcherna har landat i två 0-1-förluster mot Island respektive Turkiet samt vinst med de omvända siffrorna hemma över Kosovo, som ändå är klasserna sämre än Finland.

Tror att det kan bli tätt här…

Finland +2,25 mål (asian handicap) smakar fint till oddset 1,92. Halv vinst på spelet om Kroatien vinner med exakt två baljor.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Finland +2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 6/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: