Speltips inför Las Palmas – Celta Vigo 16/10: Alla förutsättningar för en underhållande historia

Spelbloggare Publicerat: 16 October 2017

En öppen match – i dubbel bemärkelse? Mäta krafterna ska Las Palmas och Celta Vigo på Estadio Gran Canaria när den nya veckan tar vid och därifrån testas lyckan på målmarknaden.

Upp och ner har det varit för Las Palmas under spelåret. Möjligen mer åt det senare nämnda, även om fyra av de fem förlusterna kommit matcher mot, på pappret, klart bättre motstånd. Övriga två matcher är vunna och skörden således på sex pinnar, vilket placerar dem i bottentrioskiktet. Lyfta i tabellen bör de däremot, annat vore överraskande. Mittenmaterial?

Likadant har det varit för Celta Vigo – upp och ner, i alla fall på resultatfronten. Prestationerna har för det mesta lämnat positiv eftersmak, men så var knappast fallet i matchen före uppehållet som nu är över för klubbarna, 3-3 när Girona kom på besök. En plump i protokollet eller en varningssignal?

Besvikelsen var extra påtaglig i och med att Eibar matchen innan krossades med 4-0 – på bortaplan.

Det är svårt att sätta fingret på vart dessa två står, allmänt och med formen. Addera ett tvåveckorsuppehåll på det. Favoritskapet, på oddsfronten, innehas av Las Palmas i egenskap av hemmalag, men det är ytterst knappt och matchen ska ses som helst öppet på förhand.

Eftersom Maxi Gomez saknas för Celta Vigo kan John Guidetti, vars spelminuter varit få, ta plats på topp. Chans för svensken att ta ett kliv närmare att bli en ordinarie pjäs.

Åtta inbördes möten över linan

En öppen match i dubbel bemärkelse, som nämnt. Det kan sluta hur som helst och känslan är även att det blir en fartfylld och intensiv matchbild mellan två parter som kommer jaga de tre pinnarna.

På hemmaplan måste Las Palmas försöka sätta sin prägel på matchen och med den knappa skörden av poäng – ja, spelschemat har varit tufft – har de en viss press att spela hem en vinst.

Gästerna har deras främsta kvalitéer i offensiven, varpå spelstilen är framåtlutad. Blir ofta fart och fläkt när de är ena sidan av en match och 5/7 av årets bataljer har innehållit minst tre mål. Annan statistik som får oss att tro ännu starkare på målen är att den där 2,5-målslinan passerats i åtta raka inbördes möten dessa två emellan, ofta klart också.

Tror alltså på en öppen och målrik match på Gran Canaria, med två lag som vill bjuda upp till dans. Finns absolut värde i överspelen.

Vi plockar övern på 2,75-målslinan (asian handicap) till dubbelt betalt hos Bet365. Halv vinst på spelet om det blir exakt tre mål.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (upp till 1 000 kr bonus. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 21:00, måndag 16/10
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: