29 september 2019 Milan Fiorentina Speltips

Speltips inför Lazio – Fiorentina 26/11: “Violerna” räcker inte till

Årets Fiorentina tycks sällan räcka till i de stora matcherna och när de besöker Lazio på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden, Rom, har vi svårt att se ett trendbrott lura runt hörnet.

Ska Lazio hoppa på toppstriden är de pressade att lösa tre pinnar i söndagens match mot ”Violerna från Florens”. De halkade efter lite efter den knappa 1-2-förlusten borta mot Roma – det behöver man knappast skämmas över – men en vinst skulle placera dem så lite som fyra pinnar bakom serieledande Napoli och kanske framförallt ta bättre position för en Champions League-plats.

Sedan är man klara för Europa League-slutspelet och sist, i den mindre betydelsefulla matchen mot Vitesse, slutade det oavgjort, 1-1. Lazio har otvivelaktigt växt till sig och förhoppningen är att ta ytterligare kliv framåt.

Fiorentina satsar på framtiden, det är en sak som är klar. Klubben är mitt i ett generationsskifte; inför året skeppades gammal skåpmat ut, till förmån för yngre förmågor. Att anmärka är bland annat att enbart två spelare i truppen är över 30-årsgränsen. Toppstriden är man inte aktuella för på en bra tid framöver. Nu? En niondeplats med 5-2-6 i resultatraden.

Skynda, fynda!

Avsaknaden av erfarenhet är stor i Fiorentina, åtminstone för de som vill ha resultat här och nu. Inte minst i de större matcherna, mot de bättre motståndarna, är det uppenbart – och borde förbli så.

Det är bara att titta på resultaten mot de i topp sex av tabellen.

Fiorentina – Roma: 2-4
Juventus – Fiorentina: 1-0
Fiorentina – Sampdoria: 1-2
Inter – Fiorentina: 3-0

Lazio föll alltså mot Roma förra omgången, men formen ska väl vara ur fara att tappas? Innan den matchen – därefter har man också spelat i Europa League, dock en närmast betydelselös match – hade de vunnit nio matcher i följd samt 13 av de 14 senaste.

Summa summarum: det råder klasskillnad.

Risken är att oddsen på Lazio sjunker och vi uppmanar att klippa till så fort som möjligt. Ettan plockas till 1,71x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lazio vinner, rak etta
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 18:00, söndag 26/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 24%
2: 19%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 41%