Speltips inför Leicester – Manchester United 23/12: Kvällsfotboll från Premier League

Spelbloggare Publicerat: 23 December 2017

Så sent som 20:45 är det avspark i veckans sista Premier League-match. Göra upp ska Leicester City och Manchester United och från matchen hämtas ett 1X2-tecken ut till starka siffror.

Vad hände i veckan? Trots en stark startelva föll Manchester United ur Ligacupen när de ställdes borta mot Bristol City, via en 1-2-förlust. Två positiva besked, inte minst ur svensk synvinkel, var däremot att Zlatan Ibrahimovic startade sin första match sedan comebacken och även målade med en frispark.

Med största sannolikhet kommer Zlatan inleda på bänken här, men José Mourinho har i alla fall uttryckt att han tror att svensken är redo för att starta fler matcher. Borta för ”De röda djävlarna” är Michael Carrick, Eric Bailly, Marouane Fellaini och Antonio Valencia. Detta medan Leicester saknar Matty James, Roberth Huth samt Adrien Silva.

Väl i Premier League behåller Manchester United deras andraplats, med ett betydande avstånd om 11 pinnar upp till serieledarna tillika lokalkonkurrenten Manchester City. Underifrån är Chelsea närmast, med en trea som skiljer dem åt.

Leicester åkte för den delen också ur cupen, men det var desto mer väntat – och prestationen var hedervärd. Jamie Vardy kvitterade till 1-1 mot nämnda Manchester City i den absoluta slutsekunden, höll sedermera ut i 30 minuter till, men föll när det vankades straffsparkar.

Prestationen kan de hämta mycket positivt ur, vilket sannolikt kändes skönt efter det totala debaclet dessförinnan – 0-3 i baken mot Crystal Palace, som var en chockförlust så starka som de hade sett ut innan; fyra raka vunna.

God chans för United

Det är bara att kliva upp på hästen på nytt för Manchester United. Nu, med en helt ordinarie startelva, borde de ha toppchans mot ett Leicester som undertecknad – det återstår att se om det är befogat eller ej – känner lite oro över.

Gällande oron handlar det förstås om den brutala, oväntade förlusten mot Crystal Palace – 0-3 på hemmaplan. Det fanns flera positiva indikationer mot Manchester City senast, i cupen, men vi ska inte sopa under mattan med att motståndarna roterade friskt i matchen.

Gästerna har upp fin form på sistone. Hela sex av de sju senaste matcherna i Premier League, varav alla tre på resande fot, har vunnits. Övrig var mot för närvarande totalt dominanta City. Starkaste av prestationer var när Arsenal städades av på Emirates Stadium – en 3-1-vinst.

Mot ett möjligen lite småskakat Leicester kan Manchester United sätta in dolkstöten. Vinner? Det spelas till 1,91 gånger pengarna hos Betsafe.

  Rygga spelet hos Betsafe – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner, rak tvåa
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (2 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 23/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: