19 september 2017 Leicester Liverpool

Speltips inför Leicester – Tottenham 18/5: Mer än dubbla insatsen

Vi försöker mer än att dubbla insatsen när Leicester City och Tottenham möter varandra på King Power Stadium, i en mindre betydelsefull match. 

Titeln borta sedan ett par veckors tid tillbaka. Förra veckan spelades den sista matchen på White Hart Lane – 2-1-vinst över Manchester United – och nu är det helt säkert; “Spurs” kommer landa på andraplatsen.

Det här blir den näst sista matchen för spelåret. Den avslutande spelas borta mot Hull City. Blir det rotation här?

Leicester har, efter förra årets storsuccé, där Premier League spelades hem – mot alla möjliga odds, haft ett typiskt mellan år. Den första halvan var rentav urusel och sedan Craig Shakespeare tog över huvudansvaret, har det vänt totalt.

Sedan kan stora delar i såväl misslyckandet – kan det kallas så? – och vändningen förklaras i att mer eller mindre allt fokus varit på Champions League, där man nådde ända till kvartsfinalen och väl där blev Atlético Madrid numret för stora.

På truppfronten finns det en del orosmoln för båda parter. Leicester har bland andra Nampalys Mendy skadad medan Wes Morgan, Roberth Huth och Andy King är nedplitade som osäkra. För ”Spurs” hittas Erik Lamela, Danny Rose och Kyle Walker, med flera, på skadelistan.

Leicester har hittat stilen – på hemmaplan

Undertecknad ställer mig oförstående till varför Tottenham presenteras som så stora oddsfavoriter som spelbolagen vill få det till och hämtar värde på andra sidan. Skrällbud? Javisst!

Under Shakespeare har Leicester verkligen visat klassen och inte minst har hemmaspelet hittats på nytt; 6-1-0 i formraden – och då har man mött exempelvis Atlético Madrid, Liverpool och Sevilla.

För Leicesters del finns det fortfarande ett anseende att stärka och det borde innebära att motivationsnivån höjs något – till skillnad från för Tottenham, som oavsett resultat i de avslutande matcherna blir tvåa.

Och när ”Spurs” värjde undan Manchester United i den sista matchen på White Hart Lane någonsin senast, kan det ha setts som ett litet avslut. Svårt att ladda om och hitta samma nivå?

Dessutom har bortaspelet allmänt varit lite sisådär under spelåret. Endast 7/17 i seriespelet har vunnits, vilket är klart sämst av konkurrenterna i topp sex.

Leicester var nära, nära att plocka en pinne borta mot Manchester City senast, men föll med 1-2 efter bland annat en sumpad straffspark. Den andra halvleken var fint utförd och vi kan räkna med stor revanschlusta här.

Leicester +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast med bättre odds – spelas till 2,02x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leicester +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 18/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 22%
X: 26%
2: 52%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%