Speltips inför Leipzig – Bayern München 13/5: Motivation slår klass

Spelbloggare Publicerat: 11 May 2017

Seriefinal väntar i Bundesliga! Men det är ändå vitt skilda världar för tvåan RB Leipzig respektive ettan Bayern München. Vi är lite inne på att motivation slår klass och investerar till dubbla insatsen.

Ni minns väl när de här två möttes precis före vinteruppehållet? Om inte, låt oss fräscha upp minnet – Bayern München vann med förkrossande 3-0 på Allianz Arena, Emil Forsberg blev utvisad och Leipzig, det var i princip redan där som nykomlingens titelplaner krossades.

Nu, när lagen har två matcher kvar vardera att spela, toppar Bayern München Bundesliga i storartad stil, precis som vanligt. Tio poäng skiljer lagen åt.

För kometen Leipzig, som alltså är nykomlingar, har matchen en större betydelse, då de vid händelse av oavgjort eller bättre säkrar andraplatsen i serien och inte längre kan bli passerade av Borussia Dortmund. Fastän trean också slussas vidare direkt till Champions League, finns det en hel del ära i att ta hem silvermedaljen.

Leipzig har duon Lukas Klostermann och Willi Orban tveksamma inför matchen. Annars är de fria från skador. Gästerna saknar Manuel Neuer, Javi Martínez och Sven Ulreich.

Leipzig plockar en pinne – minst

Det är svårt att inte påminnas om Bayerns kross av Leipzig i vintras, men här är förutsättningarna helt annorlunda och spelbolagens värdering av lagen känns något skev såhär på förhand.

För att slå ihop det; Bayern München står i under dubbelt betalt i en helt betydelselös match för dem, borta mot ett kompetent Leipzig, tvåa i serien. Går inte riktigt ihop, va?

En bättre tajmad match för att säkra den där andraplatsen kunde inte komma för Leipzig, som också lär vara oerhört revanschlystna.

Om det stod oavgjort en bit in i andra halvlek, då har jag svårt att se Bayern München kliva på alltför hårt. Delvis för att det är en tuff match, men viss respekt kan spela in där också. Och det vore ju knappast dem emot att Dortmund missar andraplatsen…

Förväxla inte med att Bayern skulle lägga sig ner platt här, men frågan är om de verkligen kommer upp i full kapacitet som förutsättningarna ser ut?

Som man säger; motivation slår klass…

Leipzig +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – synas till dubbelt betalt hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leipzig +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, lördag 13/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: