Speltips inför Leksands IF – Almtuna IS 11/10: Underskatta inte

Simon Pålsson Publicerat: 11 October 2017

Känslan är att spelbolagen unisont går in med en övertro på hemmalaget inför Leksands match hemma mot Almtuna. Det öppnar för ett trevligt handikappspel på matchen.

I våra ögon är form och spelmässig trend två faktorer som är betydligt mer relevanta än tyngden i namn eller truppens egentliga spets. Det är värt att ha med sig inför det hockeyallsvenska mötet mellan Leksand och Almtuna.

På pappret råder det ingen tvekan om att Leksand är ett starkare lag än Almtuna. Både sett till truppen – då spelare för spelare – och sett till klubben som helhet. Där är Leksand både ett och två steg före sina motståndare.

Å andra sidan är det inte så hockeymatcher avgörs. I själva verket ska matchen spelas på isen och där har Leksand inte imponerat så här i säsongsinledningen. Visst, i egenskap av ett ganska starkt hemmalag har de lyckats kravla sig till två hemmavinster på tre matcher. Men ett totalt facit på två vinster på sex matcher håller helt enkelt, speciellt inte med tanke på den ambition som klubben är tydlig med att den har.

Underskatta inte gästerna

I andra vågskålen hittar vi Almtuna, som i för sig bara har en seger mer n sina motståndare för dagen, men som har sett ruskigt starka ut i inledningen av oktober. Två vinster på två matcher – då mot BIK Karlskoga och Västerviks IK – vittnar om god ofrm. Det har dessutom varit tal om övertygande vinster med stor marginal. Det säger sig själv att det är bra att ha med sig inför fortsättningen.

Både vår känsla och resultaten så här i säsongsinledningen talar för att Almtuna minsann inte är ett lag att köra över hur enkelt som helst. De stretar emot bra och kan sprattla till mot alla möjliga motstånd. Därmed kan Leksand, vars form alltså är ett frågetecken, få jobba ordentligt här.

Det öppnar för ett handikappspel.

Almtuna IS +1,5 spelas till 1,83 gånger degen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Almtuna IS +1,5
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 11/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: