5 april 2019 leksand mora speltips shl

Speltips inför Leksands IF – Mora IK 26/3: Onödigt stor favorit

Av någon anledning har spelbolagen enats om en väldigt tydlig favorit inför det tredje mötet i direktkvalet mellan Leksands IF och Mora IK. I vår värld är det ett överdrivet favoritskap vi har att göra med här.

Slagen om Siljan fortsätter.

Direktkvalet till SHL mellan Leksands IF och Mora IK är två matcher gammalt. Efter dessa två matcher har vi 1-1 i matcher och känslan är att vi går mot en väldigt jämn matchserie, som mycket väl kan gå hela vägen till sju matcher. Det tackar vi som neutrala åskådare verkligen inte nej till.

I den första matchen bortaslog Mora sina antagonister med 2-0 efter en fin insats. Där och då kändes det som att Mora red vidare på den fina våg som alstrats redan under den hockeyallsvenska finalen mot BIK Karlskoga.

Leksand var dock tillbaka i match nummer två, då laget tog en tung 4-2-seger på bortaplan. Spiken i kistan, 4-2-målet, kom sent i den tredje perioden när Mora tryckte på för en kvittering. Det var med andra ord en mycket jämn historia, men som Leksand onekligen nu mår bra av att ha vunnit.

Onödigt stort favoritskap här

Inför match nummer tre i det här direktkvalet har spelbolagen sniffat upp en solklar favorit. Samtliga spelbolag är unisont överens om att det är hemmalaget som får gälla som väldigt klara favoriter här – trots att de två inledande matcherna snarare varit väldigt jämna och trots att Mora faktiskt vann sist i Leksand.

Det raka spelet på hemmalaget ger inte mer än 1,86 gånger pengarna hos Betsson. På förhand känns det på tok för lågt med tanke på att lagen som sagt är så pass jämna. Kom också ihåg att Leksand har hat en mycket tung säsong rakt igenom och att formen den sista månaden inte varit mycket att hänga i granen. Det finns med andra ord inte många anledningar till att Leksand ska vara så pass klara favoriter här. I ärlighetens namn är det något vi ställer oss frågande till.

Det är mycket hetta i luften inför det tredje mötet. Inte nog med att det här är ett prestigemöte, det ligger som sagt en SHL-plats i potten. Efter den första matchen åkte Markus Lauridsen på en fem matcher lång avstängning på grund av en ful tackling. Efter mötet senast har Leksand valt att anmäla Robin Johansson av samma anledning, trots att domaren valt att inte göra det. Det finns med andra ord en hel del irritation i luften inför match nummer tre.

Vem som kan dra nytta av irritationen låter vi vara osagt, men att hemmalaget skulle vara så klara favoriter känns befängt. Det öppnar för ett värdespel på gästerna.

Mora IK draw no bet till hela 2,62 gånger pengarna hos William Hill spelas. Då får vi alltså pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat efter full tid.

  Rygga spelet hos WilliamHill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Mora IK draw no bet
Odds:  2,62 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:15, söndag 26/3
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 24%
2: 29%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 48%