Speltips inför Leksands IF – Mora IK 30/3: Vinna eller försvinna

Simon Pålsson Publicerat: 28 March 2017

Det råder perfekta förutsättningar för en underhållande historia när Leksands IF och Mora IK drabbar samman i match nummer fem. Mora IK är bara en vinst ifrån att säkra sitt SHL-kontrakt.

Det här direktkvalet för att stanna kvar i SHL har verkligen inte blivit som Leksands IF hade hoppats. Mot antagonisten Mora IK – en riktig rival i trakterna kring Siljan – har laget haft det väldigt svårt, trots att Leksand som hockeyklubb ligger på en helt annan ekonomisk nivå än sina motståndare.

Som bekant är det dock inte ekonomin som avgör hockeymatcher. När det kommer till energi, förmåga att prestera när det gäller och effektivitet framför mål har Mora varit överlägsna i den här matchserien. Bara på de två senaste matcherna har Mora 10-2 i målskillnad och gjorde exempelvis 6-1 borta mot Leksand senast. Det är ingen slump.

Spelbolagen har hakat på formskillnaden mellan lagen och insett att Leksand inte ska vara så pass klara favoriter som de först påstod. Den här missräkningen från spelbolagens sida har dock resulterat i lite skönt klirr för vår del. Den här gången riktar vi blickarna mot målmarknaden.

Leksand steppar upp när det krävs

Inför match nummer fem har Leksand kniven mot strupen. Det står 3-1 i matcher till Mora och en enda vinst till innebär att det är Mora som får spela SHL nästa säsong. Att förlora 4-1 i matcher mot sin rival, som dessutom kommer från Hockeyallsvenskan, är helt enkelt inte okej och känslan är att Leksand steppar upp när det verkligen behövs.

Det stora problemet i de senaste matcherna har varit defensiven. Leksand släpper till för enkla mål. Nu när allting kan avgöras gäller det mer än någonsin att täppa till bakåt för hemmalagets del och det är också där vi tror att laget tar avstamp i den här matchen. Det är en vanligt effekt i den här typen av matcher, att det blir aningen mer återhållsamt.

Marus Lauridsen är fortsatt avstängd i hemmalaget. Johan Porsberger fick utgå i det senaste mötet och missar den här matchen, samtidigt som Martin Karlsson inte heller får plats i matchtruppen. Det finns inga nya avbräck i bortalaget.

Vi litar på att Leksand höjer sin defensiva insats något i den här matchen. Mora lär inte heller stressa framåt. Därför känns ett underspel nära till hands. Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,91 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål efter 60 spelade minuter.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, torsdag 30/3
TV:   tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: